середа, 30 січня 2019 18:03

Нові державні будівельні норми: як пропонують полегшити життя українцям

Мінрегіон запропонував у багатокімнатних квартирах відмовитися від традиційного покімнатного планування. А дозволити проектувати кухні-ніші - ті, які не відокремлені стінами від інших кімнат.

"Сьогодні кухні-ніші дозволено робити тільки в однокімнатних квартирах. Ми пропонуємо ввести можливість такого проектування і для квартир більших габаритів – двокімнатних, трикімнатних", - написав у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Автор: Facebook
  Сьогодні кухні-ніші дозволено робити тільки в однокімнатних квартирах.
Сьогодні кухні-ніші дозволено робити тільки в однокімнатних квартирах.

За його словами, для цього є кілька важливих умов. Це обладнання кухні електричною плитою. Також механічною витяжною вентиляцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні найбільше будують житла

"Це дозволять ефективніше організовувати житловий простір. Також сприятиме створенню більш комфортних умов проживання", - підсумував заступник міністра.

З 1 жовтня 2018-го в Україні скасовано обов'язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових новобудовах. Обов'язкова норма проектування зберігається тільки в спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та осіб похилого віку. За словами Льва Парцхаладзе, замість сміттєпроводів можна використовувати підземний або вакуумний спосіб збору сміття. Це сприятиме чистоті в житлових будинках населених пунктів і поліпшенню екологічної ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Нові державні будівельні норми: як пропонують полегшити життя українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути