четвер, 13 жовтня 2011 09:18

В Україні трохи подешевшали житлові кредити

В Україні трохи подешевшали житлові кредити

Всупереч побоюванням, іпотека дешевшає, повідомили "КредитМаркет" з посиланням на підсумки чергових розрахунків "Індекс КредитМаркет іпотечний".

За даними компанії, значення цього індикатора за останні два тижні знизилося на 1,15 ппроцентних пункту, досягнувши попереднього значення на рівні 20,37% річних.

"За два тижні відразу два банки з нашого списку знизили номінальну ставку за іпотекою. Крім цього, знизилася і мінімальна ставка по "Індексу КредитМаркет іпотечний" по кошику банків, дані яких враховують при розрахунку: з 19,71 до 18,96% ", - прокоментував динаміку директор з продажів "КредитМаркет" Денис Раковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За квартал оренда житла в Києві подорожчала на $ 21

За його оцінкою, це зниження обумовлене бажанням цих кредитно-фінансових установ підвищити привабливість іпотечних кредитів, що не мають особливої популярності через відсутність платоспроможного попиту.

"В коротко-і середньостроковій перспективі ми очікуємо зростання ефективних ставок за іпотекою в зв'язку зі збільшенням вартості ресурсів", - підкреслив експерт.

"Індекс КредитМаркет" - група українських індикаторів, що відображають середню ефективну ставку за різними видами кредитів для фізичних осіб.

Зараз ви читаєте новину «В Україні трохи подешевшали житлові кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути