субота, 14 липня 2018 21:10

У центрі та за містом: українці скупили нерухомості на понад $25 млн

У центрі та за містом: українці скупили нерухомості на понад $25 млн
Найдорожчим об'єктом червня стала чотирикімнатна квартира на Оболонській набережній площею 270 м² за ціною $690 тис. Фото: Тернопіль вечірній

Минулого місяця у Києві купили нерухомості на $25,6 млн. Перевагу віддавали одно та двокімнатним квартирам у Дарницькому, Святошинському, Голосіївському, Шевченківському і Печерському р-н столиці.

Найдешевше у червні продали однокімнатне житло площею 34 м² у сучасній забудові м. Ірпеня. Квартира коштувала $15,6 тис. Однокімнатне помешкання по вул. Жукова (Деснянський р-н), площею 31 м² купили за $20 тис, інформує агенство нерухомості "Благовіст".

Дорожче, за $35,5 тис. придбати однокімнатну квартиру площею 37 м² по вул. С. Русової (Дарницький р-н). $50 тис. коштувала трикімнатна квартира площею 70 м² по вул. Чорнобильській (Святошинський р-н). $51 тис. - двокімнатна на просп. Повітрофлотському (Солом'янський р-н). Її площа 68 м².

У вищій частині сегмента можна було вибрати двокімнатне житло площею 80 м² по вул. Ніжинській (Солом'янський р-н) за $80 тис. Також за $100 тис. купити трикімнатну квартиру по просп. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н) площею 80 м².

У категорії від 100 до 250 тис. дол. за $102 тис. придбали трикімнатну квартиру по вул. Кадетський Гай (Солом'янський р-н) площею 105 м². За ціною $168 тис. купили трикімнатну квартиру площею 68 м² по вул. Городецького (Печерський р-н).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться ціна квартир після оновлення будівельних норм

Будинок у с. Хотів (Києво-Святошинський р-н) площею 245 м² дістався новому власнику за $207 тис.

Найдорожчим об'єктом червня стала чотирикімнатна квартира на Оболонській набережній площею 270 м² за ціною $690 тис.

"У порівнянні з минулим літнім періодом, ринок літа-2018 більш активний та живий. Триває тенденція розшарування ціни між квартирами в старому та новому житловому фонді. На сьогодні вартість квадратного метра в будинку сучасної споруди може відрізнятися від старого житлового фонду в тому ж мікрорайоні на 20-30%", – каже Олена Біберова, директор АН "Благовіст".

Всупереч прогнозам про обвал цін, столична нерухомість знову почала дорожчати. Ціни зросли через подорожчання будівельних матеріалів. В Україні у 2016-2017 роках загальний рівень інфляції становив 12-13%. Однак ціни на бетон, арматуру та цеглу, за минулий рік зросли на 30-45%.

Зараз ви читаєте новину «У центрі та за містом: українці скупили нерухомості на понад $25 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути