Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2018 17:34

Сморід і щури: у багатоповерхівках заборонять будувати сміттєпроводи

У Міністерстві регіонального розвитку і будівництва пропонують скасувати обов'язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках.

"Доки в Україні будуть обов'язково проектуватися сміттєпроводи, доти цивілізована система сортування сміття не запрацює. Сміттєпроводи у багатоповерхівках – пережиток радянського минулого, який сьогодні не має нічого спільного з відповідальним поводженням з відходами та дбайливим ставленням до екології та природи взагалі", - написав у Facebook заступник міністра регіонбуду Лев Парцхаладзе.

Автор: facebook
  Норма про скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках міститься у змінах до державних будівельних норм.
Норма про скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках міститься у змінах до державних будівельних норм.

За його словами, сміттєпроводи чистять нерегулярно. Через це виникає сморід та бруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату, коли запрацюють нові будівельні норми

"Замість сміттєпроводів можна використовувати, наприклад, підземний чи вакуумний спосіб збирання сміття. Це сприятиме чистоті в житлових будинках населених пунктів та покращенню екологічної ситуації", - каже Парцхаладзе.

Він додав, що у спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та осіб похилого віку обов'язкова норма щодо проектування сміттєпроводів буде збережена.

Норма про скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках міститься у змінах до державних будівельних норм. Вони будуть затверджені найближчим часом та набудуть чинності через 3 місяці після опублікування.

Зараз ви читаєте новину «Сморід і щури: у багатоповерхівках заборонять будувати сміттєпроводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути