понеділок, 04 червня 2018 17:02

Назвали дату, коли запрацюють нові будівельні норми

Назвали дату, коли запрацюють нові будівельні норми
За новими будівельними нормами заборонять проектувати парковки на тротуарах чи на території жилого комплексу. Фото: vesti-ukr.com

В Україні з 1 вересня 2018 року наберуть чинності нові державні будівельні норми з містобудування.

За новими правилами обмежать висотність забудови житлових будинків. Крім того, буде визначено дозволену висоту будівель біля основних доріг і магістралей в населених пунктах особливої важливості. Введуть правила, які регулюватимуть будівництво в зелених зонах, повідомили у прес-службі Мінрегіонбуду.

Крім того, у містах з населенням до 50 тис. людей заборонять будівлі вище трьох поверхів. У містах від 100-150 тис. дозволять будувати 9-поверхівки. У мегаполісах - будинки висотою понад 20 поверхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низька ціна і купа проблем: назвали небезпеки при купівлі житла під Києвом

Для 4-поверхових будинків максимальна щільність забудови - це 45% площі кожного гектара. Для 5-8-поверхових - 40%, для 12-25-поверхових - не більше 30%. Це дозволить обмежити щільність населення на 1 га до 450 людей з можливістю підвищити її на 20%, якщо в 500 метрах є ліс, парк чи великі магазини.

Нові норми забороняють проектувати парковки на тротуарах, дорогах і на території житлового комплексу. Замість цього пропонують створювати підземні гаражі або відкриті майданчики за 300-500 м від розташування будинку.

Також зобов'яжуть встановлювати захисні огородження на зупинках громадського транспорту.

Група колишніх міністрів, депутатів, діячів науки і культури підписала звернення до президента Петра Порошенка, прем'єра Володимира Гройсмана і мера столиці Віталія Кличка з проханням припинити будівництво нового житла в Києві. Натомість виділити кошти бюджету і приватних компаній на благоустрій міста.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату, коли запрацюють нові будівельні норми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути