вівторок, 13 листопада 2018 21:10

Скільки коштує земельна ділянка під забудову поблизу Києва

Скільки коштує земельна ділянка під забудову поблизу Києва
Активно купували ділянки в Ірпені, Бучі, Ворзелі, Боярці. Сотка коштувала у межах $3-3,5 тис. Фото: blitarportal.blogspot.com

Українці стали активніше купувати земельні ділянки у передмісті столиці. Тому ціни на них падають все меншими темпами.

"За минулий рік земельні ділянки у Київській області подешевшали на 12,64%. За 10 місяців 2018-го - на 7,43%. Попит на них зростає. Тому скоро побачимо подорожчання", - каже аналітик компанії SV Development Сергій Костецький, передає ubr.ua.

З 2008-го земельні ділянки у передмісті активно дешевшали. Це пов'язано зі складнощами підведення комунікацій та отримання дозволів на будівництво.

У листопаді найдешевше сотку земельної ділянки можна було купити у Переяслав- Хмельницькому, Баришівському, Фастівському, Білоцерківському та Іванківському р-н Київської обл. Коштувала до $1 тис. Найдорожче земельні ділянки продавали у Києво-Святошинському, Обухівському, Бориспольському, Вишгородському р-н. Сотка коштувала від $1,2 тис.

Попит зріс на ділянки у Києво-Святошинському р-н. Їх активно купували в Ірпені, Бучі, Ворзелі, Боярці. Сотка коштувала у межах $3-3,5 тис. Ціна стабілізувалася у Броварах. У місті важко знайти сотку дешевше $2 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в Україні невигідно брати іпотеку на квартиру

Найповільніше земельні ділянки у 2018 році дешевшали в Іванівському р-н - лише на 3,69%. Дістатися до Києва з Іванкова на машині можна за 30-40 хв, маршруткою — за годину.

"В Іванкові не реалізований проект будівництва очисних споруд. Місцева влада не може дозволити будівництво нових багатоповерхових житлових будинків, оскільки каналізаційні стоки доведеться направляти в річку. Як тільки організуємо всю необхідну інфраструктуру - попит на житло в Іванкові зросте", - говорить голова Іванівської районної ради Валерій Потієнко.

У жовтні найдешевше вдалося купити однокімнатні квартири у Дніпровському і Голосіївському р-н столиці. Житло площею 27 м² і 37 м² придбали за $21,5 тис. і $28 тис. відповідно. Квартири були розташовані у новобудовах.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує земельна ділянка під забудову поблизу Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути