середа, 07 листопада 2018 21:10

Скільки коштує найдешевша столична квартира

Скільки коштує найдешевша столична квартира
У жовтні переважно купували одно- та двокімнатні квартири у новобудовах. Фото: Українські Новини

У жовтні найдешевше вдалося купити однокімнатні квартири у Дніпровському і Голосіївському р-н столиці. Житло площею 27 м² і 37 м² придбали за $21,5 тис. і $28 тис. відповідно. Квартири були розташовані у новобудовах.

Однокімнатна квартира площею 33 м² по вул. Б. Гаврилишина (Шевченківський р-н) коштувала $41,5 тис. За $50 тис. минулого місяця продали однокімнатне житло площею 42 м² у Голосіївському р-н, інформує агенство нерухомості "Благовіст".

Трикімнатну квартиру на просп. Тичини у Дніпровському р-н площею 68 м² купили за $51 тис. Стільки ж коштувала двокімнатна квартира по вул. Великій Васильківській (Голосіївський р-н) площею 42 м².

Двокімнатну квартиру площею 70 м² по вул. Ломоносова (Голосіївський р-н) продали за $67 тис. З бюджетом $100 тис. можна було купити трикімнатну квартиру на вул. Іринінській (Шевченківський р-н).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в Україні невигідно брати іпотеку на квартиру

Будинок у селі Чайки площею 380 м² коштував $162 тис. Дешевше — за $103 тис. можна було купити трикімнатну квартиру на вул. Ахматової (Дарницький р-н) площею 114 м².

Найдорожче у жовтні продали квартиру на вул. Грушевського. Житло площею 300 м² коштувало $1,1 млн.

"У жовтні виріс попит на квартири в нових будинках. При цьому житло в новобудовах у спальних районах і в старому житловому фонді недалеко від центру коштує практично однаково. Покупці віддають перевагу комфорту та інфраструктурі перед місцем розташування", - каже Олена Бібєрова, директор АН "Благовіст".

У вересні 2018-го будівництво житлових будівель скоротилося на 15% порівняно з вереснем 2017-го. Загалом у вересні будівництво скоротилося на 1%. Житлових будівель побудували на 15% менше, нежитлових - на 6,8%. Щоправда, на 7,9% зросло будівництво інженерних споруд, повідомили у Держстаті.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує найдешевша столична квартира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути