понеділок, 21 травня 2012 15:47

Регіонам доручили до 28 травня відібрати об'єкти і банки для "доступної" іпотеки

Регіонам доручили до 28 травня відібрати об'єкти і банки для "доступної" іпотеки
Перший в Україні договір за програмою "дешевої" іпотеки був укладений в Сумах. Фото: ogo.ua

Обласні державні адміністрації, керівництво Автономної республіки Крим, Київська та Севастопольська міськдержадміністрації повинні до кінця поточного тижня завершити відбір об'єктів і сформувати перелік банків для участі в програмі "Доступне житло".

за нею населенню будуть видаватися кредити на купівлю житла під 3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

"Обласні державні адміністрації, уряд Автономної республіки Крим, Київська та Севастопольська міськдержадміністрації ... до кінця тижня повинні повністю завершити відбір об'єктів і подати пропозиції для розгляду Міжвідомчою комісією при Минрегіоні, а також сформувати винятковий перелік банків-учасників програми", - повідомляється в прес-релізі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на рішення учасників наради, що відбулася у відомстві 17 травня.

Крім того, регіони повинні до 22 травня визначити організації - розпорядників коштів нижчого рівня та подати їх перелік на узгодження Мінрегіону.

Згідно з повідомленням, вже з кінця травня буде відпрацьовано повноцінний механізм реалізації цієї програми, зокрема, до 1 червня у всіх регіонах має запрацювати "єдине вікно" для прийому документів від населення, бажаючих взяти участь в програмі, на веб-сайтах ОДА повинні з'явитися відповідні інформрозділи, запрацювати спеціальні "гарячі" телефонні лінії.

"Головний об'єкт в рамках чинного порядку - довгобуди, що з'явилися з початком фінансової кризи, на добудову яких у забудовників не вистачає коштів. Однак без заділу будівельна галузь рости не може. Тому облдержадміністраціям вже зараз необхідно забезпечити відведення земельних ділянок під будівництво доступного житла, які мають всю необхідну інженерно-транспортну інфраструктуру", - навела прес-служба слова глави Мінрегіону Анатолія Близнюка.

Міністерство також зазначило, що розроблені ним паспорт бюджетної програми та механізм розподілу бюджетних коштів, відправлені більше двох тижнів тому, досі не погоджені Мінфіном і МЕРТ. Тому учасники наради вирішили рекомендувати Міністерству фінансів затвердити паспорт бюджетної програми, а Міністерству економічного розвитку і торгівлі - узгодити розподіл бюджетних коштів.

Нагадаємо, перший в Україні договір за програмою "дешевої" іпотеки був укладений в Сумах 15 травня.

Раніше глава Мінрегіону Анатолій Близнюк повідомляв, що учасниками програми "дешевої" іпотеки зможуть стати не тільки черговики. Близнюк також повідомляв, що станом на 8 травня поки лише Ощадбанк (Київ) виявив бажання взяти участь в даній програмі.

Станом на 1 січня на обліку з метою поліпшення житлових умов складається 1,138 631 млн одиноких громадян та сімей Україні.

Зараз ви читаєте новину «Регіонам доручили до 28 травня відібрати об'єкти і банки для "доступної" іпотеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути