Ексклюзиви
середа, 30 березня 2011 13:23

На будівництво житла та іпотечні кредити виділять 1,5 млрд грн - ДІУ

На будівництво житла та іпотечні кредити виділять 1,5 млрд грн - ДІУ

Державна іпотечна установа (ДІУ) планує в 2011 році направити 1,5 млрд грн на кредитування банками забудовників з метою завершення будівництва житла, а також для кредитування ними фізичних осіб з метою придбання цього житла.

Про це повідомив голова правління установи Віктор Миргородський.

"Решту 1,5 млрд грн ми плануємо направити на реалізацію нашої програми, пов'язаної з фінансуванням завершення будівництва об'єктів незавершеного будівництва, передусім з високим ступенем готовності, і на іпотечне кредитування фізосіб для придбання квартир у цих нових об'єктах", - сказав він під час наради з учасниками ринку іпотечного кредитування.

За словами Миргородського, за ці кошти ДІУ планує профінансувати і здати в експлуатацію приблизно 1 млн кв. м житла, або близько 260 будинків.

Глава відомства також повідомив, що ДІУ надає банкам кошти під 11% річних у гривні, маржа банків для забудовників становить близько 4%, а ставка по іпотеці для населення становитиме не більше 15%.

За словами Миргородського, зокрема, установа в поточному році вже направила забудовникам через банки-партнери більше 200 млн грн при ставці рефінансування 11% річних у гривні. Профінансовані "Промінвестбанк", банк "Камбіо", "Кредитпромбанк", "Південкомбанк", "Інпромбанк", "Промекономбанк" і банк "Меркурій". Йдеться про об'єкти в Івано-Франківській, Львівській, Харківській, Київській, Донецькій областях, які заплановані до введення в поточному році й загальна їх житлова площа становить 157 тис. кв. м.

Миргородський також повідомив, що для реалізації держпрограми з добудови доступного житла ДІУ в поточному році готове виділити до 100 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «На будівництво житла та іпотечні кредити виділять 1,5 млрд грн - ДІУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути