Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2018 21:10

Куди переселятимуть жителів "хрущовок"

Куди переселятимуть жителів "хрущовок"
При реконструкції житла мешканцям потрібно надавати ту ж саму кількість кімнат. Метраж квартири має бути на 50% більшим. Фото: aif.ua

Щоб почати реконструкцію аварійного житла, потрібна 100-відсоткова згода мешканців будинку. Норми хочуть зменшити до 50 чи 75%. Це правильно. Адже переконати всіх жителів практично нереально, розповів Gazeta.ua Анатолій Топал, віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю.

"За існуючим законом, при реконструкції житла мешканцям потрібно надавати ту ж саму кількість кімнат. Метраж квартири має бути на 50% більшим. Була ситуація, коли у 2-кімнатну столичну "хрущовку" прописалися більше 20 людей. Вони всі стали в чергу на покращення умов проживання. Коли будівлю готували до реконструкції, їм запропонували 2-кімнатну квартиру більшою площею на 50%. Зрозуміло, що для такої сім'ї це не вихід. Вони хотіли отримати декілька квартир", - пояснює Анатолій Топал.

Людей повинні відселяти у межах району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найдоступніше для купівлі житло

"Швидше за все, у міста не вистачить маневреного фонду. Доведеться переселяти кудись інакше. Водночас земля під забудову майже закінчилася. Якщо йти на землі промисловості, то перед цим потрібно провести їхню дезактивацію – очистити від берилію, ртуті", - каже експерт.

За його словами, на реконструкцію житла в першу чергу погодяться мешканці аварійних гуртожитків. Адже вони можуть отримати більші помешкання, з кращими умовами. Жителі 5-поверхівок у центрі не погодяться на це.

Повну версію інтерв'ю з Анатолієм Топалом читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Куди переселятимуть жителів "хрущовок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути