понеділок, 01 жовтня 2012 10:31

Компанії будуть видавати кредити на житло своїм співробітникам - експерт

Компанії будуть видавати кредити на житло своїм співробітникам - експерт
Олександр Попов: Недоступні банківські позики сприяють розвитку нових інструментів залучення коштів. Фото: archimatika-com.livejournal.com

В Україні кількість компаній, які будуть надавати своїм співробітникам кредити на придбання житла, може зрости.

Такий прогноз озвучив директор архітектурної майстерні "Архіматика" Олександр Попов.

"Завдяки постанові Верховного суду України №6-79цс12 від 18 липня 2012 року, фізичні та юридичні особи тепер зможуть без ліцензії Нацбанку або Нацкомфінуслуг спокійно видавати кредити один одному. Таким чином, компанії можуть використовувати надання кредитів як мотивацію своїх співробітників і при цьому заробляти гроші. У найближчому майбутньому взяти кредит на купівлю житла на місці роботи зможе більша кількість українців", - сказав він.

За його словами, такий механізм фінансування придбання нерухомості може стати гарною альтернативою банківським кредитам.

"Недоступні банківські позики сприяють розвитку нових інструментів залучення коштів. В Україні й раніше були компанії, які давали гроші в борг своїм найбільш "надійним" співробітникам. Тепер завдяки рішенню ВСУ робити це можна з мінімальними ризиками. Раніше в суді деякі несумлінні позичальники домагалися рішення, що дозволяє не повертати гроші. Основний підводний камінь був, в тому, що для того, щоб позичати гроші, потрібна була спеціальна ліцензія. Без неї кредитор в результаті міг залишитися ні з чим. Тепер достатньо договору між сторонами", - розповів Попов.

Експерт також зазначив, що на первинному ринку банківський кредит залучають не більше 3% покупців, більшість же користується розстрочкою від забудовника.

Зараз ви читаєте новину «Компанії будуть видавати кредити на житло своїм співробітникам - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути