понеділок, 13 серпня 2012 15:22

Київська влада не впевнена, чи потягне знесення "хрущовок"

Київська влада не впевнена, чи потягне знесення "хрущовок"
Олександр Попов: Був період, коли реалізація цих проектів була економічно вигідною. Фото: kievcity.gov.ua

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає можливою реалізацію проектів по знесенню "хрущовок" при самоокупності цих проектів.

Про це він сказав сьогодні під час прямої телефонної лінії.

"Був період, коли реалізація цих проектів була економічно вигідною, і не потрібно було вкладати додаткові гроші з бюджету: частину квартир отримували люди з "хрущовок", а інші квартири продавалися за ціною, яка компенсувала витрати на будівництво будинку. Сьогодні однозначно на такий проект необхідно додаткове фінансування з бюджету, яке обмежене", - зазначив Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Беріть іпотеку, тільки якщо не вистачає 20% від вартості житла - експерт

"Ми вважаємо, що ці проекти необхідно реалізовувати, і вони будуть реалізовуватися. Але сказати, що це відбудеться цього або наступного року, я не можу. Потрібно досягти стабільності економічної ситуації, щоб вони були самоокупні. Тоді їх можна реалізовувати масово", - додав він.

Влітку 2011 року Попов повідомив, що в Києві в найближчі роки не планується реконструкція "хрущовок" і до цього питання можна буде повернутися при поліпшенні економічної ситуації в країні.

У березні 2012 року міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк заявив, що найближчим часом в Україні не буде реалізований масовий проект з реконструкції "хрущовок", і пропонує їх мешканцям вирішувати це питання спільно з державою.

Зараз ви читаєте новину «Київська влада не впевнена, чи потягне знесення "хрущовок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути