Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2011 17:15

Київ планує зменшити відсоток передачі житла "елітівцям" у будинку - Попов

Київ планує зменшити відсоток передачі житла "елітівцям" у будинку - Попов

Київська міська влада має намір знизити частку житла, що передають в одному будинку постраждалим від афери "Еліта-Центр" до 6% з 25%, тоді як сьогодні вона становить 25% загальної площі введеного в експлуатацію будинку.

Про це повідомив глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов на урочистому відкритті нового дитячого садка на пр. П.Григоренка в Києві.

"Законодавство, ухвалене на підтримку розвитку будівельної галузі, обмежує частку передачі житла місту 4%. Ми розуміємо, що потрібен якийсь компроміс, тому ми оголошуємо новий конкурс, який, на мою думку, дозволить нам п'ять, може, шість відсотків отримувати від того забудовника, який буде нашим партнером у подальшій реалізації", - сказав він.

При цьому Попов підкреслив, що зменшення частки переданих квартир в одному будинку "елітівців" не позначиться на реалізації програми із забезпечення їх житлом, так як зменшення переданого житла компенсуватиме збільшення обсягу будівництва такого житла в цілому.

За його словами, конкурс з відбору забудовника для подальшої реалізації програми забезпечення "елітівців" житлом буде оголошено найближчим часом і вже у вересні стане відомий переможець.

На думку глави Київської міськдержадміністрації, переможцем конкурсу має стати або державна, або комунальна компанія.

"Я не дуже довіряю бізнесу, у нього є свої цілі, його метою є отримання прибутку",- продовжив Попов.

Він пояснив, що співпраця з державним або комунальним підприємством дозволить міській владі контролювати і, разом з тим, у разі виникнення труднощів, підтримати її економічно, виконавши тим самим взяті на себе зобов'язання.

Голова Київської міськдержадміністрації також додав, що забудовник віддавав місту для "елітівців" чверть житла, що вводять в експлуатацію в період економічного підйому, тоді як зараз такі умови співпраці йому вже економічно невигідні.

Попов підтвердив раніше озвучені плани наступного року передати близько 150 квартир постраждалим від афери "Еліта-Центр".

На початку 2006 року в Києві розкрита велика афера на ринку нерухомості, в результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла. Загальну суму, яку отримали шахраї від довірливих громадян, оцінюють приблизно в 400 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Київ планує зменшити відсоток передачі житла "елітівцям" у будинку - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути