четвер, 09 березня 2017 15:13

Як обманюють орендарів - експерт

Як обманюють орендарів - експерт
90% оголошень про оренду квартир не відповідають дійсності. / Фото: odditymall.com

90% оголошень про оренду квартир не відповідають дійсності. Про це розповів Іван Кудояр, консультант із нерухомості.

"90 процентів оголошень про зйомні квартири - це інформація або про зайняті квартири, або про такі, що не існують. Зацікавленим кажуть, що квартира зайнята, але є інші варіанти. Або дорожчі, або за них треба доплатити", - говорить Кудояр.

За його словами, на ринку є традиційні правила гри. Орендар платить за місяць оренди наперед, залишає місячну вартість як завдаток. Половину вартості оренди за місяць коштують послуги рієлтора. Якщо пропонують щось інше, це може насторожити. Передоплата чи занижена ціна сигналізують, що маєте справу з шахраями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 дивних вимог до оренди квартир

"Право власності засвідчують 22 документи. Серед них - рішення суду, дарча, документи про купівлю-продаж. Документи не слід просити у рієлтора. Має право надати тільки копії, які легко підробити. Від нього треба вимагати познайомити з власником, а у того вже питати документи, паспорт в оригіналі. Про репутацію орендодавця і квартири можуть розповісти сусіди, ЖЕК. Сам договір про оренду - умовний. Юридичну силу без підпису нотаріуса мають договори строком дії до трьох років. Коли виникають проблеми, слід звертатися до суду. Це довго. Державне мито, послуги адвоката коштуватимуть дорожче, ніж можете відсудити", - говорить експерт.

Найбільший попит в орендарів мають однокімнатні квартири за 4000-6000 грн. Зростає зацікавленість орендою квартир у новобудовах.

Зараз ви читаєте новину «Як обманюють орендарів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути