Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2013 11:38

Фінансування програми "Доступного житла" скоротили на 49 мільйонів гривень

Фінансування програми "Доступного житла"  скоротили на 49 мільйонів гривень

Кабінет міністрів України зменшив фінансування на 2013 рік державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов на 49,381 мільйон гривень.

Згідно з постановою уряду, ці кошти перенаправлені на фінансування програми переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Спочатку держбюджетом на 2013 рік фінансування програми "Здешевлення вартості іпотечних кредитів" до рівня 3% річних передбачалося на рівні 300 млн грн, що в 3,3 рази менше запланованої на 2012 рік суми в 1 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні аферисти за один день здали в оренду 8 чужих квартир

Однак Кабмін вже неодноразово скорочував фінансування за цією держпрограмою, перерозподіляючи кошти, зокрема, на інші житлові програми.

Глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово -комунального господарства Геннадій Темник в кінці серпня 2013 прогнозував, що загальна кількість укладених кредитних договорів в рамках реалізації держпрограми здешевлення іпотечних кредитів до рівня 3% річних для громадян України, які потребують поліпшення житлових умов, з урахуванням перерозподілу коштів складе 1,7-1,8 тис. договорів за підсумками 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Фінансування програми "Доступного житла" скоротили на 49 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути