пʼятниця, 20 вересня 2013 17:48

Більшість новобудов - похумрі архітектурні проекти

Більшість новобудов - похумрі архітектурні проекти

Більшість новобудов у столиці, і в Україні в цілому, будуються за головному принципу - зниження собівартості на шкоду всьому іншому. Це призводить до того, що житло зводиться за проектами низької якості. Такої думки дотримується головний архітектор проектної групи "Архиматика" Дмитро Васильєв.

На думку експерта не більше 10 % житлових комплексів і будинків, представлених на київському ринку, зводять із застосуванням архітектурних та містобудівних прийомів відповідних тенденціям у сучасній світовій практиці. Це, зокрема, цікава архітектура, авторський дизайн вхідних груп, нові планувальні рішення для квартир і громадських зон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житловий комплекс для мільйонерів в центрі столиці продовжує пустувати

"Ринок заповнюється нерухомістю за проектами низької якості -  похмура архітектура, одноманітні планування квартир, відсутня інфраструктура, вбоге середовище - все це складові житла економ-класу, які можна зустріти в більшості пропонованих проектів. Все це викликано бажанням забудовника знизити собівартість будівництва, щоб вийти на ринок з найменшою вартістю продажу квадратних метрів. У більшості випадків це досягається за рахунок погіршення самого проекту ", - каже архітектор.

У той же час, на думку експерта, з ростом конкуренції ринок прийде до розуміння, що необхідно якісно виділяти свій об'єкт. Тільки поліпшення якості проекту дозволить залучити покупців, а отже продавати нерухомість з максимальним прибутком. Саме тому через 3-5 років основним трендом в архітектурі та проектуванні стануть інноваційні підходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому інвестори не вкладають в аграрний сектор України

"Попит на дешеві квадратні метри зараз досить великий, але з насиченням ринку покупця стане цікавити не так ціна, скільки якість самого продукту. І це, перш за все, раціональне планування квартир, середовище створення проекту - пішохідний простір, якісне озеленення та благоустрій, реалізовані об'єкти обслуговування. При наявності всього цього покупець згоден заплатити за квадратні метри на 10-20 % більше середньої ринкової ціни", - говорить Д. Васильєв.

Експерт стверджує , що інноваційні будівельні рішення при професійному підході до проектування всього на 5-10 % збільшують бюджет будівництва, але при цьому в кілька разів підвищують інвестиційну привабливість об'єкта .

Зараз ви читаєте новину «Більшість новобудов - похумрі архітектурні проекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути