вівторок, 17 травня 2011 17:10

Азаров із сином не можуть поділити стадіон, де відбувся "Матч смерті"?

Азаров із сином не можуть поділити стадіон, де відбувся "Матч смерті"?

Історичний стадіон "Старт" у Києві має бути реконструйований.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає прес-служба уряду.

На його думку, вигідно розташований поблизу центру столиці стадіон може стати, наприклад, базою дитячо-юнацького футболу.

"Стадіон повинен залишитися і отримати "друге життя". Це важко зробити після продажу стадіону Фондом держмайна, але помилки можна і треба виправляти. Найближчим часом разом з київською владою ми розглянемо це питання", - заявив Азаров.

Прем'єр також підтримав громадську ініціативу у серпні 2012 року відзначити ювілей "Матчу смерті" саме на стадіоні "Старт".

Нагадаємо, в липні 2010 року Фонд державного майна продав стадіон "Старт" ТОВ "Голден Хаус".

Згідно з умовами договору купівлі-продажу, передбачається забудова території стадіону комерційною нерухомістю - житлом, офісами, торговим центром, повідомив голова комітету "Захистимо стадіон "Старт" Ярослав Новицький. Організація має намір домагатися скасування в судовому порядку рішення Київської міської ради про виведення стадіону "Старт" з переліку спортивних парків.

Як повідомляє "Українська правда", компанія "Група розвиток", що хоче забудовувати багатоповерхівками територію стадіону "Старт", контролюється сином прем'єр-міністра Олексієм Азаровим.

Київський стадіон "Старт" відомий тим, що в серпні 1942 року на ньому відбувся історичний "Матч смерті" між киянами і збірною німецьких льотчиків. Згідно з історичним міфом, після поразки з розгромним рахунком фашисти розстріляли радянських футболістів, а стадіон став символом стійкості і мужності.

Зараз ви читаєте новину «Азаров із сином не можуть поділити стадіон, де відбувся "Матч смерті"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути