вівторок, 17 травня 2011 10:01

Найбільшу парфумерну мережу в Україні продають росіянам - ЗМІ

Найбільшу парфумерну мережу в Україні продають росіянам - ЗМІ

Парфюмерно-косметична мережа Brocard, що володіє 63 магазинами, веде переговори з російським ТОВ "Алькор і Ко" (управляє мережами "Л'Етуаль" і Bon Joli) про продаж контрольного пакету.

Керуючий партнер Brocard Юрій Гаткін підтвердив, що угода має бути закрита в кінці травня, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Л'Етуаль прийшла на запах".

За його словами, переговори почалися ще в грудні 2010 року. Продавати свою частку буде основний власник Brocard Давид Тетруашвілі, уточнило джерело, знайоме з перебігом переговорів. Він додав, що покупцем має виступити кіпрська Indenon Holdings Ltd - у січні цього року вона отримала дозвіл в Антимонопольного комітету на купівлю частки в статутному капіталі головної компанії Brocard ТОВ "Брокард-Україна".

PR-директор "Л'Етуаль" Михайло Щедрін і гендиректор Алькор і Ко Кирило Мурадов коментувати угоду з Brocard відмовилися.
Гендиректор консалтингової компанії "Астерс груп" Євгенія Кулініч знає, що власники Brocard до кризи оцінювали мережу в діапазоні $ 180-200 млн. У 2010 році, крім "Л'Етуаль", на Brocard претендувала російська Finstar Олега Бойка (мережі "Рів Гош" і "Дуглас Ріволі"), і тоді вже фігурувала менша вартість - усього $ 80-120 млн, сказав він. Представник Finstar Лариса Шишкіна підтвердила, що холдинг вів переговори з Brocard, але коментувати оцінку мережі не стала.

"Алькор і Ко" об'єднує 650 магазинів під маркою "Л'Етуаль" і 41 магазин Bon Joli. Є найбільшим за кількістю торговельних точок парфумерно-косметичних оператором в Росії. Виручка "Алькор і Ко" в 2009 році становила 15,3 млрд руб. - $ 549,4 млн. Дані за 2010 рік не розкривалися.

Brocard нараховує 63 магазини в 24 містах України. За даними СПАРК-Інтерфакс, виручка мережі в 2009 році становила 776 млн грн. Основний власник - Давид Тетруашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу парфумерну мережу в Україні продають росіянам - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути