Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2011 10:00

Донецький електрометалургійний завод продадуть росіянам за $ 537 млн

Донецький електрометалургійний завод продадуть росіянам за $ 537 млн

Шоста за величиною російська металургійна група "Мечел" Ігоря Зюзіна минулого тижня опублікувала порядок денний зборів акціонерів, призначеного на 6 червня. Одне з питань, винесених на обговорення, - купівля Daveze Ltd у Psarko Investments Ltd за $ 537 млн.

За даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку України, з 16 березня 2010 року Daveze Ltd є власником 100% ПрАТ "Донецький електрометалургійний завод", пише видання "Комерсант-Україна" в публікації "Мечел" виходить у прокат" .

Досі власником ДЕМЗ вважають російського бізнесмена Вадима Варшавського, який у 2008 році купив завод у Istil Group Мохаммада Захура за $ 480 млн. Разом з ДЕМЗ були придбані невеликі сталепрокатні заводи у Великій Британії і США, портові потужності в Одесі й трейдингова компанія MRHK Ltd у Гонконгу.

Але в 2009 році ДЕМЗ перейшов під управління А1 Investments - інвестпідрозділу "Альфа-Банку", оскільки Варшавський не зміг розрахуватися за позикою в $ 335 млн, залученою в банку під купівлю метактивів Istil Group. У 2010 році Варшавський оголосив, що повернув собі контроль над підприємством, домовившись про реструктуризацію боргу в розмірі $ 504 млн перед "Альфа-Банком".

На початку 2010 року головою наглядової ради ДЕМЗ був призначений глава ради директорів Бєлорєцького меткомбінату, входить в "Мечел", Віктор Зюзін, а його членами стали Сергій Івашкін та Юрій Гущин, які представляють інтереси "Мечела" на Енгельському трубному заводі та Гурьєвськом метзаводі.

Пізніше в звіті "Мечела", направленому в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC), компанія підтвердила одержання оперативного контролю над ДЕМЗ.

Виробничі потужності ДЕМЗ дають змогу щорічно виплавляти 1 млн т сталі й виробляти 700 тис. т прокату.

Зараз ви читаєте новину «Донецький електрометалургійний завод продадуть росіянам за $ 537 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути