пʼятниця, 13 травня 2011 12:24

Ахметов займеться перевалкою у порту на Одещині

Ахметов займеться перевалкою у порту на Одещині

ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" планує побудувати новий термінал з перевалки сипучих вантажів в акваторії морського торговельного порту (МТП) "Південний", Одеська область.

Про це повідомила керівник прес-служби порту Лариса Євсєєва.

"Вони (СКМ. - ред.) оголосили про наміри і зараз готують свою пропозицію. Вони розробляють проект, який буде запропонований нам", - сказала вона.

За її словами, порт вітає прихід інвестора з потужним власним вантажопотоком.

Глава прес-служби СКМ Ганна Терехова зазначила, що група планує об'єднати свої потужності з перевалки вантажів у портах в один холдинг під назвою "Портінвест".

Згідно з повідомленням прес-служби Антимонопольного комітету України (АМКУ), кіпрська Portinvest Limited отримала право придбати частку в статутному капіталі ТОВ "Морський термінал" Південний", яке володіє ділянкою 24 га в порту "Південний", забезпечує покупцеві понад 50% голосів у вищому органі управління компанією.

Як повідомлялося раніше з посиланням на неофіційну інформацію, стивідорна компанія "Авліта", підконтрольна СКМ, планувала відмовитися від будівництва вугільного терміналу в Севастопольському морському торговельному порту і реалізувати цей проект в акваторії МТП "Південний". Пізніше компанія заявила, що остаточне рішення про будівництво терміналу буде прийнято після завершення екологічної експертизи.

Нині керівником МТП "Південний" є колишній генеральний директор стивідорної компанії "Авліта" Олександр Лагоша. Він неодноразово спростовував плани "Авліти", заявляючи, що найближчим часом у порту не планується будівництво вугільного терміналу.

Нагадаємо, 100% акцій ЗАТ "СКМ" належать українському бізнесменові Рінату Ахметову.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов займеться перевалкою у порту на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути