середа, 20 квітня 2011 04:15

Ахметов купив квартиру за 221 мільйон доларів

Мільярдер, нардеп-"регіонал" 44-річний Рінат Ахметов купив квартиру в Лондоні за $221,7 млн. Це рекордна сума для Великої Британії, пише видання "Файненшл таймс".

Два помешкання в елітному житловому комплексі "Ван Гайд-парк" об'єднані у 3-поверховий пентхаус. Площа — 2,2 тис. кв. м. Там є 21-метровий басейн, кінотеатр, кімната для відеоігор, спа-центр, спортзал, бібліотека та винний погріб. Із вікон видно Гайд-парк — королівський парк у центрі столиці.

Ця нерухомість була куплена ще 2007 року. Тепер угоду зареєстрували в земельному реєстрі. На меблювання "регіонал" витратив $97,7 млн.

На Мангеттені, одному з елітних районів американського Нью-Йорка, схожі апартаменти "люкс" із видом на Центральний парк коштують $50 млн. А в найдешевшому британському графстві Ланкашир за $221,7 млн. можна купити 1,5 тис. типових будинків.

Прес-секретар Ахметова Олена Довженко підтвердила, що холдинг "Систем кепітал менеджмент", який належить "регіоналу", є одним з інвесторів будівництва "Ван Гайд-парку".

Статки Ріната Ахметова оцінюють в $16 млрд. За даними журналу "Форбс" 2011 року він увійшов у п'ятірку лідерів серед українських мільярдерів. За п'ять років у загальному рейтингу піднявся з третьої сотні на 39-те місце.

Ахметов живе в елітному селищі Срібна Затока під Києвом — у бік Старообухівської траси. У нього 4-поверховий маєток по сусідству з Юлією Тимошенко. Їхні особняки розділяє острівець.

У Донецьку мільярдер має будинок на території ботанічного саду, на околиці міста. Огороджений парканом заввишки до 4 м. Кажуть, будівля зроблена так, щоб унеможливити снайперське попадання.

Рінату Ахметову належить компанія "СКМ". Вона займається металургією, видобутком вугілля, виробництвом електроенергії, банківськими справами, страхуванням та телекомунікаціями. Контролює меткомбінат "Азовсталь", Харцизький трубний завод, "Перший український міжнародний банк", "Донгорбанк", страхову компанію "АСКА", телеканал "Україна", мобільний оператор "Лайф", футбольний клуб "Шахтар", мережу автозаправок "Гефест". Ахметову належать готелі "Донбас Палас" у Донецьку та "Опера" у Києві. А також столичний Центральний універмаг.

У березні "СКМ" купила російський банк "Ренесанс капітал".

У спальнях куленепробивні вікна

У житловому комплексі "Ван Гайд-парк" розташовані найдорожчі помешкання в Лондоні. Там 86 квартир. Квадратний метр коштує $97 тис. Середня ціна на "квадрат" у місті — $8 тис.

Торік у "Ван Гайд-парку" продали найдорожчий у світі пентхаус за $228 млн. У квартирі із шістьма спальнями встановлені куленепробивні вікна. На випадок газової атаки — індивідуальна система очищення повітря. Персональний ліфт починає рухатися, коли сканує сітківку ока власника. Нібито цю квартиру купив президент Пакистану 55-річний Асіф Алі Зардарі.

2008 року у Вестмінстері — історичному районі Лондона — був куплений пентхаус за $187 млн. Імені покупця не повідомляють.

Прем'єр-міністр Катару 59-річний Хамад бін Джабер аль-Тані купив у Лондоні дім, вікна якого виходять на Гайд-парк, за $163 млн.

За даними журналу "Форбс", три роки тому в Лондоні жили 19 мільярдерів. Восьмеро з них — не британці.

 

Зараз ви читаєте новину «Ахметов купив квартиру за 221 мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути