понеділок, 05 серпня 2013 16:38

65% квартир українці купують на первинному ринку - експерт
5

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Первинний ринок поступово витісняє вторинний, адже забудовники будують менші квартири з більш раціональним плануванням.

Так вважає Віктор Оборський, керівник департаменту стратегічного консалтингу UTG, про що він розповів на прес-конференції.

"Цього року, за показниками будівельної активності на майданчику, показник продажів досягне позначки 1,3 млн. тис. кв. м. Це дуже хороша цифра, що відповідає докризовому стану в Україні, - говорить експерт. - Щодо пропозицій на ринку житлової нерухомості, то збільшується частка первинного ринку по відношенню до вторинного. Зараз це співвідношення складає 65:35, раніше було навпаки. Первинний ринок поступово витісняє вторинний".

За словами Оборського, головною перевагою нових квартир економ-класу є менший метраж, порівняно з існуючими пропозиціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через 3 місяці ціни на квартири стабілізуються - експерт

"Забудовники раціональніше планують житло, вибирають менші площі. Раніше однокімнатні квартири економ-класу мали площу 55-60 кв. м. Зараз усі максимально звузились і в середньому площа квартири складає 35-45 кв. м", - зазначив спеціаліст.

На його думку, тенденція будівництва квартир на первинному ринку є позитивним явищем для створення хорошої конкуренції між забудовниками.

"При такому метражі квартири і при вартості 1200-1300 доларів за квадратний метр - це співставно з пропозиціями на вторинному ринку, або навіть вигідніше. Бо в новобудовах краще планування, нові комунікації тощо", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «65% квартир українці купують на первинному ринку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути