понеділок, 27 травня 2013 14:45

Житло в Україні подешевшало в середньому на 20% - ЗМІ

Житло в Україні подешевшало в середньому на 20% - ЗМІ
Просідання середніх цін відбулося через здешевлення квартир у Київській та Одеській областях. Фото: domik.net

За три місяці середні ціни на квартири в Україні знизилися на 20%. Так, у лютому середньостатистичні ціни становили $ 46,5 тис. за однокімнатні, $ 74 тис. за двокімнатні і $ 109 тис. за трикімнатні квартири. А вже у травні вони знизилися до рівня $ 37,1 тис. за однокімнатну, $ 58,8 тис. за двокімнатну і $ 90,6 тис. за трикімнатну.

Про це "ЛІГАБізнесІнформ" повідомили аналітики сайту приватних оголошень Slando, дослідивши пропозиції з продажу апартаментів.

Але просідання середніх цін відбулося через здешевлення квартир у Київській та Одеській областях, стверджують експерти. Саме тут зосереджена майже половина всіх пропозицій про продаж нерухомості в Україні, а також найвищі ціни на квартири.

Крім того, істотно знизилися розцінки і на апартаменти в Полтавській, Харківській та Хмельницькій областях. А от в інших регіонах зниження якщо і сталося, то не таке значне.

При цьому високі ціни на квартири в Україні спостерігаються тільки у великих містах. Якщо шукати житло в невеликих селищах далеко від мегаполісів, то ціни там будуть в рази нижчими.

Наприклад, в смт Чкаловське, в Харківській області, за $8 тис. можна стати власником однокімнатної квартири в хорошому стані площею 39 м. кв. Крім того, на сході України безліч квартир продається менш ніж за $5 тис., але розташовані вони в основному в "депресивних" районах.

Нагадаємо, за 2012 рік середня ціна продажу одно-трикімнатних квартир на первинному ринку в Києві виросла на 6,62% ($107) до $1 723 за кв.м., свідчать дані SV Development. Середня ціна продажу квартир на вторинному ринку в Києві за вказаний період виросла на 4,24% ($78) до $ 1 916 за кв.м.

Зараз ви читаєте новину «Житло в Україні подешевшало в середньому на 20% - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути