середа, 18 квітня 2007 16:07

Двокімнатна квартира на околиці Львова коштує 225 тисяч гривень

Автор: фото: Христина Шевчук-Старецька
  Мирослава Гела із львівської будівельної компанії ”Еталон” показує будинок в селі Оброшино за 10 кілометрів від Львова. До липня у нього вселяться мешканці. Поряд компанія обіцяє впорядкувати дитячий майданчик
Мирослава Гела із львівської будівельної компанії ”Еталон” показує будинок в селі Оброшино за 10 кілометрів від Львова. До липня у нього вселяться мешканці. Поряд компанія обіцяє впорядкувати дитячий майданчик

28-річний Ігор та 24-річна Ірина Захарки вклали гроші у будівництво двокімнатної квартири в селі Оброшине поблизу Львова. Кажуть, це оптимальний варіант придбати якісне і порівняно недороге житло.

— Ми хотіли купити квартиру у Львові на вторинному ринку, — розповідає Ігор. — Попросили маклера знайти двокімнатну квартиру до 250 тисяч гривень. Нам сказали: за такі гроші купите хіба житло в напіваварійному стані. Маклер запропонував однокімнатну на вулиці Пасічній на околиці міста.

Про новобудови в Оброшиному подружжя дізналося від Ігоревої співробітниці — вона там живе. Жінка розповіла, що за 100 м від траси за два роки збудували чотириповерхівку. Тепер поряд із нею зводять таку саму.

— Квадратний метр коштує 3750 гривень — для Львова ціна просто смішна. Ми замовили двокімнатну квартиру на 60 квадратних метрів. Коштує 225 тисяч гривень, — каже чоловік.

Ігор Захарко — приватний підприємець, на ринку "Шувар" торгує м"ясом. Гроші позичив у банку. Заставив трикімнатну квартиру свого брата у Львові.

Новобудови в Оброшиному зводить будівельна компанія ТзОВ "Еталон". Однокімнатні квартири продає від 134 тис. грн, двокімнатні — від 222 тис., трикімнатні — 298 тис. грн.

Кімнати у всіх квартирах ізольовані, туалет і ванна — відокремлені

З Мирославою Гелою, 23 роки, їдемо 10 км від центру Львова до житломасиву в Оброшиному. Вона — спеціаліст відділу економічного аналізу "Еталону". Нові будинки зводять неподалік автобусної зупинки поміж цегляними п"ятиповерхівками на проспекті Вольського. Поряд — садок, школа, магазини. Будівлі "Еталону" з одно-, дво-, трикімнатними квартирами стоятимуть літерою "Г". Майстри заливають фундамент нового будинку перпендикулярно до вже збудованого. Другу чергу мають здати у липні наступного року.

Готова будівля на два під"їзди зовні утеплена пінопластом, поштукатурена, пофарбована в цегляний колір.

— Квартири тут уже всі розкуплені, — каже Мирослава. — Господарі, які замовили житло до того, як збудували перший поверх, платили за квадратний метр 2125 гривень. Потім стало дорожче.

Так фірма заохочує львів"ян вкладати гроші у житло. Через два-три місяці, коли буде перший поверх новобудови, "квадрат" коштуватиме на 250 грн дорожче.

Коридори в під"їзді широкі. Заходимо у двокімнатну квартиру. Вхідні броньовані двері, металопластикові вікна. Міжкімнатних дверей нема. Опалення автономне — у кухні на стіні висить котел. Він нагріватиме й воду. Стіни поштукатурені, але без побілки. На підлозі — бетонна стяжка.

— Деякі клієнти замовляють у нас оздоблювальні роботи, монтаж сантехніки. Платять за ці послуги додатково, — каже працівниця "Еталону". — Скільки саме — сказати важко, бо все залежить від вартості будматеріалів.

Кімнати у всіх квартирах ізольовані, туалет і ванна відокремлені. Однокімнатні квартири з одним балконом, дво- і трикімнатні — з двома.

Для купівлі квартири треба підписати угоду й заплатити у банку перший внесок — 30% вартості квартири. Протягом року поквартально оплатити решту.

— За договором ми не маємо права підвищувати ціни. Якщо клієнт підписав угоду на суму 3750 гривень за квадратний метр, то ціна не зміниться, — запевняє Мирослава Гела.

Квартири в Оброшино — найдешевші

В інформаційно-сервісному центрі "Дунай", який має повний реєстр новобудов, підтвердили, що квартири в Оброшино — найдешевші на околиці Львова. У місті Винники за 15 км від Львова можна купити однокімнатні за 170–180 тис. грн,  двокімнатні — за 240–260 тис. грн. Там "квадрат" коштує 4000–4250 грн.
В обласному центрі найдешевше продають квартири у шестиповерховому будинку в мікрорайоні "Рясне-І". Ціни там такі ж, як у Винниках.
Порівняно недорогі 1–2–3-кімнатні квартири у львівських новобудовах на вулиці Пасічній, що на околиці Львова. Наприкінці 2009-го фірма "Ваш дім" планує здати там першу чергу житлового масиву (три житлові будинки, школу). Квартири "під ключ" (із сантехнікою, плиткою, ламінатом, газовою плитою) можна замовити за 4750 грн за метр. Однокімнатна квартира обійдеться у 192 тис. грн, двокімнатна — 280 тис. грн.
Квадратний метр у центральній і припарковій зонах міста  коштує 7500–11500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Двокімнатна квартира на околиці Львова коштує 225 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути