понеділок, 29 грудня 2008 18:49

Дешевшає оренда квартир у райцентрах

У листопаді почала дешевшати оренда квартир у Києві.

— А мої господарі ціну не скидають, — розповідає "ГПУ" Андрій Бойченко, 28 років, із міста Нововолинськ Волинської обл. Місяць тому він разом із двома приятелями найняв двокімнатну квартиру. Платять 600 грн. — Знайомий знімає трикімнатну квартиру за такі ж гроші. За однокімнатки в нас платять по 400 гривень. За комунальне доплачувати не треба. Буває, що люди здають квартири за "скільки дадуть", аби лиш покривати затрати на квартплату.

Тепер житла майже не купують, тому ціни на нього падають, переконує Оксана Іванець, 36 років, із "Волинського агентства нерухомості".

— У Луцьку не працюють більшість ріелторських компаній. Городяни, кому конче треба продати квартири, дуже скидають ціни. Багато таких, хто брав квартиру в кредит. А тепер не можуть платити. Вони віддають квартири навіть по 20 тисяч доларів. Хоч раніше ціна однокімнатної квартири в Луцьку була 35 тисяч, а в центрі — всі 50 тисяч. Але більшість зняли житло з продажу. Намагаються здати його квартирантам. Таких квартир значно побільшало. А попит зменшується. Тому оренда й дешевшатиме.

Однокімнатку в Луцьку пропонують зняти за 1 тис. грн. А два місяці тому — на 500 грн дорожче.

Такі ж ціни у Львові. У передмістях — значно дешевше.

У Наварії, селі за 7 км від Львова, за 500 грн пропонують орендувати цілий будинок, розповідає 32-річний Олександр Іванчук, житель райцентру Пустомити.

— Тут усі одне одного знають, стидаються три шкури дерти. Краще жити тут. До Львова можна добратися маршруткою або електричкою.

Власник агенції нерухомості "Нова адреса" Костянтин Бондарець, 24 роки, здає квартири в місті Борислав Львівської області. Однокімнатки пропонує по 400 грн на місяць.

— Поки що ціни тримаються. Але попит малий. Якщо так і далі триватиме, власникам доведеться знижати ціни. Інакше квартири простоюватимуть. Конкуренція все-таки, — запевняє.

У райцентрах Рівненської області люди також відмовляються розраховуватися за житло доларами. Бо курс коливається від 7 до 10 грн за $1. У самому обласному центрі ціни вже падають, каже Олександр Святобог, 33 роки, співвласник агенції нерухомості "Соло":

— Мебльовану однокімнатку можна знайти за тисячу гривень. Місяць тому було на 300 гривень дорожче. У найближчому райцентрі, Здолбунові мебльована однокімнатка коштує 500 гривень, а двокімнатка — 700. Проте і там оренда впаде. Підприємства простоюють, люди в села повертатимуться.

Зараз ви читаєте новину «Дешевшає оренда квартир у райцентрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути