Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2011 06:15

Дешеві котеджі зведуть за два місяці

У Черкасах почали будувати соціальне житло — котеджі на розі вул. Ватутіна та Рябоконя в новому мікрорайоні Яблуневий. Три перших будинки площею 60, 80 та 120 кв. м планують здати до Нового року.

На проект міська влада виділила 2,2 млн грн. Із них 1,2 млн — на будівництво, ще 1 млн — на підведення комунікацій. Під новий житломасив дали 2 га землі. На тому місці сьогодні — старий фруктовий сад. Він заріс чагарниками, закиданий сміттям.

— Це перший експеримент, коли місто взяло на себе підводку комунікацій. Тут уже є вода, завершується під'єднання електроживлення, — каже мер Сергій Одарич, 44 роки.

Нові будинки будуть готові за два-три місяці. Їх створюють за канадською технологією — із дерева та базальтової вати.

— Тут застосовуються енергоощадні технології — літом практично не вмикаються кондиціонери, а взимку опалення на мінімумі. І ціна такого житла від 600 до 800 доларів за квадратний метр, — розповідає гендиректор групи компаній "Ладабудсервіс" Юрій Терников.

Копійку часів Петра I Одарич кладе у східний куток будинку.

— Житло зможуть придбати всі охочі, — продовжує мер. — Будемо надавати перевагу тим сім'ям, які не мають житла і стоять на черзі. У Черкасах 10,5 тисячі таких сімей.

Планують звести 18 котеджів. Поряд буде торговельний центр. Через дорогу від ділянки розташовані багатоповерхівки й приватний сектор. Поряд два дитсадки, три школи, кілька супермаркетів. Пролягають п'ять автобусних і два тролейбусні маршрути. У мікрорайоні розташовані молоко- та хлібозавод, деревообробний комбінат. За 10 км — хімічне підприємство "Азот".

Квадратний метр коштує 450 доларів

У селі Колонщина, за 23 км від столиці, найменший будинок із двома кімнатами, кухнею та санвузлом продають від $19 тис. Двоповерхові будинки на чотири-п'ять кімнат — від $40 тис. Будівельники встановлюють двері та металопластикові вікна. Розведення електромережі, каналізації, монтаж опалення, оздоблення приміщень покупець має виконувати самотужки. У вартість входить 6 соток землі. Котеджні містечка оформлюють як садові товариства.

Будинки у котеджних містечках навколо Києва продають від $450 за 1 кв. м. Застосовують каркасно-панельну технологію. На бетонному фундаменті-подушці монтують дерев'яний каркас на один чи два поверхи. Зовнішні стіни з пінополістиролу обшиті деревостружковими плитами. Вони не промерзають і в -50°С. Служать щонайменше 50 років. Бригада із чотирьох осіб зводить коробку за два тижні.

 

Зараз ви читаєте новину «Дешеві котеджі зведуть за два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути