вівторок, 21 вересня 2021 09:31

Як вибрати страхову компанію по автоцивілці?

Як вибрати страхову компанію по автоцивілці?
Не купуйте страховку наосліп

Вибір страхової компанії вже давно перестав бути лотерейним квитком, де страхувальник або виграє, або залишається сам на сам з проблемами. Сьогодні існують різні способи перевірки порядності тієї чи іншої страхової компанії. У випадку з автоцивілкою, страхова компанія повинна стати захистом для водія при виникненні ДТП з його вини. І наскільки цей захист буде надійним — справа рук самого автовласника. Ділимося 4 прийомами, які допоможуть визначитися зі страховиком.

#1 Рейтинг страхових по автоцивілці від Forinsurer

Форіншурер — онлайн-журнал про технології в страхуванні, який складає щоквартальну статистику страхового ринку на основі офіційних звітів страхових компаній, наданих Нацкомфінпослуг і НБУ. Тут можна знайти дані за сумами страхових платежів, відсоток їх приросту. Також представлені відомості за сумою страхових виплат і рівень виплат у відсотковому співвідношенні.

#2 Світлофор МТСБУ

Моторно-транспортне страхове бюро регулює відносини у сфері обов'язкового страхування по ОСЦПВ. На сайті регулярно публікують інформацію щодо діяльності страховиків. Рейтинг (так званий світлофор) показує роботу компаній в розрізі: загальна оцінка, якість врегулювання і рівень скарг. Якщо страхова виділена зеленим кольором, це говорить про високу оцінку. Жовтий означає середній показник і червоний — низький. Позитивні або негативні зміни також відображені.

#3 Відгуки на агрегаторах

На офіційних сайтах страхових часто виводять тільки хвалебні відгуки, які не розкажуть про реальний стан справ. Рекомендується ознайомитися з реакцією клієнтів на незалежних ресурсах, наприклад, на всеукраїнському агрегаторі hotline.finance. Наприклад, про страхову компанію ARX відгуки можна подивитися на сервісі й ознайомитися з доступними продуктами.

#4 Порівняння компаній

Не купуйте страховку наосліп. Порівнюючи опції і прайс програм від топових страховиків, клієнт зупиняється на найбільш вигідному полісі. Не упускайте з виду не тільки основні аспекти договору, але і наявність поруч (з будинком, роботою) найближчого відділення страхової. При подачі заявки на виплату водієві доведеться звертатися в офіс. А зручне місце розташування компанії заощадить час на процедурі.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати страхову компанію по автоцивілці?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути