понеділок, 29 січня 2024 10:48

Газонокосарка чи трактор: що краще для саду - поради від TorgShop

Автор: torgshop.com.ua
  Обробка присадибних ділянок самохідними газонокосарками та мінітракторами відбувається набагато швидше та якісніше, ніж вручну
Обробка присадибних ділянок самохідними газонокосарками та мінітракторами відбувається набагато швидше та якісніше, ніж вручну

Відомо, що обробка присадибних ділянок самохідними газонокосарками та мінітракторами відбувається набагато швидше та якісніше, ніж вручну. Крім того, застосування спеціального садового обладнання економічно виправдане на величезних територіях. Давайте розберемося, що краще для покосу трави: газонокосарка чи мінітрактор?

Фахівці онлайн-магазину TorgShop дають відповіді на питання щодо вибору самохідної садової техніки. Вони з радістю допоможуть у виборі машин та інструментів, здатних зробити газон ідеальним. Обов'язково ознайомлять вас із технічними характеристиками обладнання, а також проведуть інструктаж щодо його використання.

Як зробити вибір

1. Якщо ділянка 20+ соток, що краще: самохідна бензинова газонокосарка чи міні-трактор?

Швидкість покосу мінітрактора істотно вища за швидкість виконання завдання газонокосаркою. Саме тому його покупка економічно виправдана в тому випадку, якщо у вас велика територія присадибної ділянки – поле для гольфу, парк, сад, стадіон, тощо.

2. Яка техніка (райдер чи самохідна газонокосарка) не потребує вашої присутності?

Газонокосарка-робот — автоматизує робочий процес. Господар техніки програмує її роботу, задаючи час косовиці та дату виконання завдання. Присутність людини не потрібна. Навіть для заряджання акумулятора газонокосарка самостійно повертається на док-станцію.

3. Яка техніка потребує меншого обслуговування?

Це газонокосарки torgshop.com.ua. Ви не думатимете про заміну масла, свічок запалювання, повітряних фільтрів. Обслуговування робота передбачає встановлення нових лез кожні 1,5-2 місяці регулярного використання машини. Автоматичне очищення техніки здійснюється 1 раз на тиждень/місяць/рік залежно від частоти її експлуатації.

4. Яке обладнання буде універсальним: міні-трактор (рейдер) чи самохідна газонокосарка?

Звичайно ж, садовий трактор. Машина є багатофункціональною за рахунок застосування навісного обладнання. Вона може здійснювати не лише покіс трави, а й чищення снігу, розбризкування добрив, посів, аерацію землі. На причепі райдера часто перевозять вантажі.

5. Хто під час роботи видає менше шуму: самохідна газонокосарка чи трактор?

Газонокосарка-робот працює не так галасливо, як трактор (райдер). У деяких моделей рівень шуму досягає лише 55 Дб.

Автор: torgshop.com.ua
  Завдяки регулярності косіння трави за допомогою газонокосарки-робота погіршується проростання бур'янів, а система мульчування сприяє буйному росту трави
Завдяки регулярності косіння трави за допомогою газонокосарки-робота погіршується проростання бур'янів, а система мульчування сприяє буйному росту трави

6. При використанні якої техніки якість газону буде кращою?

Трава на газонах має скошуватися через день. Завдяки регулярності косіння трави за допомогою газонокосарки-робота погіршується проростання бур'янів, а система мульчування сприяє буйному росту трави.

Важливо! Мульчування не повністю позбавляє необхідності внесення добрив. Воно дозволяє зменшити кількість підживлення газону вдвічі.

7. Що краще підходить для скосу високої трави?

Роботи-газонокосарки часто не справляються з покосом високої трави (допустима висота трав'яного покриву вказана у технічних характеристиках). Райдер чи трактор призначений для зрізу трави будь-якої висоти.

8. Газонокосарка самохідна чи трактор: що гірше для довкілля?

Газонокосарки працюють за рахунок вбудованого акумулятора. Міні-трактори чи райдери їздять на бензині. Саме тому вихлопні гази, що виділяються, забруднюють оточуюче середовище.

9. Яку техніку доцільніше використовувати при косовиці трави на крутих схилах

При ухилі ділянки 10%+ використовують газонокосарку. Справа в тому, що для руху трактора на крутій поверхні потрібне спеціальне змащування двигуна. У разі його відсутності поломки мотора неминучі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити в саду в січні - найважливіші справи

Автор: torgshop.com.ua
  Райдер чи трактор призначений для зрізу трави будь-якої висоти
Райдер чи трактор призначений для зрізу трави будь-якої висоти
Взимку через сніг, вітер, обледеніння та крижаний дощ дерева в саду часто ламаються. Буває, що падають доволі великі гілки.

Таку гілку важливо не залишати в саду до весни, адже це може призвести до інфекції, пише Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Газонокосарка чи трактор: що краще для саду - поради від TorgShop». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути