Четвер, 13 квітня 2017 12:42

Експерти перевірили, як виробники дотримуються трьох критеріїв чистоти молока
5

 
Торік центр незалежних експертиз "ТЕСТ" провів глобальне дослідження українського молока. Виробники, які склали цей іспит на відмінно, отримали спеціальний знак "Чистоту збережено". Наявність такого знаку на упаковці означає, що продукція відповідає всім трьом критеріям чистоти. Тобто, молоко отримане від здорових корів, не містить жодних добавок і залишається охолодженим від надою до полиці. Але який стан справ сьогодні?

Щоб переконатися в тому, що лідери торішнього тестування і після отримання знаку дотримуються всіх критеріїв чистоти молока, експерти "ТЕСТу" провели повторну перевірку одного з виробників. Інспектори відвідали ферму і завод, з конвеєрів якого сходить молочна продукція торговельної марки "Простоквашино" – саме вона 2016 року першою була удостоєна знаку "Чистоту збережено".

 

На першому етапі інспекції фахівці "ТЕСТу" відвідали ферму, молоко з якої використовується на виробництві. Тут вони перевірили, в яких умовах утримують корів, як стежать за їхнім здоров'ям, яким чином перевіряють молоко і чи дотримуються температурного режиму.

 

"Ми повністю задоволені результатом перевірки ферми, – констатує Валентин Безрукий, президент центру експертиз "ТЕСТ". – Як і під час першої нашої інспекції, сьогодні ми побачили, що тут приділяють величезну увагу здоров'ю тварин. Наприклад, у кожної корови є електронна медична книжка, її раціон ретельно продуманий ветеринаром тощо. Лише так можна отримати чисте молоко. Але також важливо зберегти його охолодженим до самого заводу – для цього сировину охолоджують до температури +4 °C відразу після надою".

 

На другому етапі перевірки експерти відвідали завод, на якому виготовляють молочну продукцію "Простоквашино". Тут вони простежили за молоком від моменту вивантаження сировини до упаковки готового продукту. Серед іншого, представники "ТЕСТу" змогли побачити, як проводиться тестування новоприбулого молока за 12-тьма показниками, в тому числі й на антибіотики.

"Ми переконалися, що молоко, яке не відповідає стандартам, ні за яких обставин не потрапить на виробництво – його повертають постачальнику. Тобто, сировина, що отримана від хворої корови або містить добавки, буде забракована, – поділився враженнями Валентин Безрукий. – На заводі ми також перевірили температурний режим – третій важливий критерій чистоти молока, й упевнилися, що продукту забезпечують правильну температуру на всіх етапах виробництва".

 

За результатами повторної перевірки ферми і заводу, експерти "ТЕСТу" дійшли висновку, що виробник дотримується всіх трьох критеріїв чистоти, а продукція ТМ "Простоквашино" може і надалі маркуватися знаком "Чистоту збережено".

Зараз ви читаєте новину «Експерти перевірили, як виробники дотримуються трьох критеріїв чистоти молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі