середа, 29 березня 2017 11:40

Колір очей можна змінювати разом з фарбуванням волосся?

Колір очей можна змінювати разом з фарбуванням волосся?
Контактні лінзи з ефектом зміни кольору райдужки можуть носити і люди зі стовідсотковим зором, і ті, у кого проблеми із зором

Як би дивно це не звучало, але підібрати колір очей під волосся, одяг або настрій - досить просто. Для цього лише слід купити і одягнути відповідні кольорові контактні лінзи (ЦКЛ), які підкреслять або змінять колір вашої райдужної оболонки очей. За бажанням, їх можна підібрати під ваш тип обличчя, поєднувати з кольором волосся і / або навіть з одягом. Щоб придбати їх, спочатку необхідно проконсультуватися з офтальмологом, а потім залишається тільки вибрати потрібну модель. Легше і швидше за все замовити кольорові лінзи через інтернет, адже в он-лайні, як відомо, завжди найкращий асортимент.

Людмила Воченко від народження має світло-сірі очі. Зазвичай вона використовує два комплекти лінз - зелені і карі. "Я творча людина. Працюю модельєром. Люблю постійно змінюватися і дивувати колег і постійних клієнтів. Тому змінююся в залежності від настрою. В цьому році всю зиму проходила блондинкою з зеленими очима. Мені здається, що це було "несподівано" і весело. Навесні перейшла на лінзи кольору "кава", так як волосся пофарбувала в червоний відтінок. Поки немає ще листя, мало яскравих фарб, - я таким чином підкреслюю свій "образ". Свої кольорові лінзи завжди замовляю в інтернет-магазині mkl.ua. Це дуже зручно, так як приносять їх мені прямо в офіс", - розповідає Людмила.

"Контактні лінзи з ефектом зміни кольору райдужки можуть носити і люди зі стовідсотковим зором, і ті, у кого проблеми із зором. Адже велика частина такої контактної оптики дає можливість дуже якісно коригувати зір"- розповідає лікар-офтальмолог Катерина Кравець.

"Існує три типи виробів - відтінкові, кольорові і карнавальні (так звані "крейзі"). Для людей, які мають порушення зору, підходять перші два варіанти.

Відтінкові лінзи - напівпрозорі, і можуть бути як з нульовими діоптріями (для тих, у кого гарний зір), так і з корекцією до "-6,0" діоптрій. Одягнувши їх, будь-який бажаючий зможе краще бачити, а також створити "незабутнє" враження, або зробити колір своїх світлих очей більш виразним".

Кольорові контактні лінзи дозволяють повністю змінити колір очей, і також можуть мати оптичну силу від "0" до "-8,0" діоптрій. Діапазон кольорів набагато ширший. Відповідно, вони бувають самих різних кольорів і відтінків.

Хто добре бачить, може експериментувати не тільки з відтінковими або кольоровими лінзами, а й спробувати лінзи "крейзі" з різними картинками. Однак важливо пам'ятати, що карнавальні лінзи не призначені для тривалого носіння, тому що практично не пропускають кисень. Ходити цілий день в них категорично заборонено", - говорить лікар-офтальмолог.

Зараз ви читаєте новину «Колір очей можна змінювати разом з фарбуванням волосся?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути