Ексклюзиви
понеділок, 19 червня 2023 20:56

Автономна електростанція як незалежність та свобода дій

Наявність на об'єкті електрики є гарантом комфорту та зручності. Стандартний формат подачі електроенергії – підключення до постачальника, розрахунок вартості та оплата за фактом споживання. У зв'язку з відключенням електрики в Україні багато хто замислився над тим, щоб зробити своє житло або промисловий об'єкт автономним і під такі цілі компанія "Атмосфера" готова запропонувати свої ідеї та рішення.

Автор: atmosfera.ua
  Автономна сонячна електростанція розраховується індивідуально, враховуються завдання та складності монтажу, вид і характеристики обладнання та потужність
Автономна сонячна електростанція розраховується індивідуально, враховуються завдання та складності монтажу, вид і характеристики обладнання та потужність

Іноді альтернативні джерела використовуються як основні постачальники електрики, а іноді використовуються як доповнення та резерв. Кожна автономна сонячна електростанція розраховується фахівцями в індивідуальному порядку з огляду на бюджет клієнта на покупку. Обов'язково враховуються завдання та складності монтажу, вид та характеристики обладнання та найголовніше – потужність.

Комплектація станції

Незалежно від запитів клієнтів, будь-яка станція доповнюється такими робочими компонентами:

1. Фотоелектричні модулі. Основа проекту, адже з їх допомогою відбувається поглинання енергії сонця, щоб потім перетворити її на електрику за допомогою додаткового обладнання;

2. Інвертор. Постійний струм перетворюється на змінний струм, щоб була можливість використовувати його для своїх цілей;

3. Акумулятори. Пристрої, де відбувається накопичення та подальша віддача електрики;

4. Кріплення. Металеві конструкції, які забезпечують фіксацію модулів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після електроенергії в Україні хочуть підняти тариф на воду

Рекомендується заздалегідь звернутися до фахівців та провести розрахунки. Завдяки такому підходу можна суттєво заощадити у майбутньому та виключити залежність від подачі електроенергії.

Переваги сонячної електростанції

Правильний розрахунок потужності дозволить наперед підібрати оптимальний проект. Завдяки такому підходу можна забезпечити автономну роботу газового котла, теплої підлоги, кондиціонера, комп'ютера, телевізора та іншої електроніки. Ідеальний варіант для такого об'єкта – це системи від 10 кВт. Цього достатньо для середнього житлового будинку чи невеликого офісу.

Відповідне проектування та дотримання правил експлуатації гарантує середній термін служби близько 25 років. Це виключає необхідність платити за новими тарифами, адже з кожним днем вони зростають. Зайву електроенергію завжди можна продавати державі за зеленим тарифом, що додатково дозволить отримати дохід та окупити покупку автономної сонячної електростанції. Представники компанії "Атмосфера" також заздалегідь проведуть розрахунок та нададуть клієнтам корисну інформацію стосовно окупності.

Кабінет міністрів на своєму засіданні підвищив з 1 червня тариф на електроенергію для населення. Тариф буде підвищено майже вдвічі, до рівня 2,64 грн за кВт-год.

До підвищення для індивідуальних побутових споживачів тариф становив 1,44 грн за кВт-год при споживанні до 250 кВт та 1,68 грн – якщо понад 250 кВт-год на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Автономна електростанція як незалежність та свобода дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути