четвер, 28 серпня 2008 15:43

За збирання кавунів Наталії Денисенко заплатили 135 гривень

У селах Байрак і Затін Великобагачанського району підприємці вирощують кавуни. Доглядати їх і збирати урожай наймають людей з району.

— Кавуни можна садити не тільки вдома, а й на полі в підприємця, та ще й заробити, — говорить 37-річна Наталія Денисенко із села Довгалівка.

— Весною садили вручну, поливали і загортали. Як посходили, підживлювали. На невеликій відстані від пагона робили ямку і вкидали туди добрива — селітру. Потім знову прополка, — додає донька Сніжана, 17 років.

Робітників забирали машиною на початку сьомої ранку і везли на поле до села Байрак. Кожному давали рядок для прополювання.

— Бур"ян потрібно сполювати, а бадилля кавунів складати рівненько в рядок, щоб, коли трактор прополюватиме міжряддя, не зачепити його, — розповідає Дмитро Писаренко із села Довгалівка, 17 років. — Син підприємця 17-річний Микита та його напарник дід стежать за якістю роботи. Після прополки рядка займаємо інший. У день у мене виходило прополювати до трьох рядків. За це платили по 50 гривень. За три дні заробив 130. На другий день прополов тільки два рядки.

Наталія Денисенко за тиждень прополки заробила 350 грн. У середині серпня почали збирати кавуни, які досягли ваги понад 4 кг.

— Нас було вісім — двоє в машині, а шість ланцюгом передають кавуни. За тонну погрузки платять 20 гривень на всіх. Грузили й 25-тонну фуру і дві машини по 6 тонн. Буває по-різному. Погрузили і ждемо, поки підростуть інші, — каже Денисенко. — За три дні я заробила 135 гривень. Платять добре — чула, що інші підприємці менше дають. Та й кавуни смачні — солодкі. Ми із Сніжаною пробували. Хоч урожай в цьому році не дуже.

На ринках у Полтаві кавуни продають по 1–1, 5 грн за кг.

Зараз ви читаєте новину «За збирання кавунів Наталії Денисенко заплатили 135 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути