пʼятниця, 16 листопада 2007 07:09

Василь Конопацький грав Виборного

Актор Полтавського академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Гоголя Василь Конопацький не дожив до 90 років два місяці. Останню виставу народний артист України зіграв на власний 85-річний ювілей.

— Строгий та стриманий. Високий, худорлявий. Його навіть трішки побоювалися, але поважали, — згадує директор театру 64-річний Євген Фарбер.

Друзів мав небагато, але відданих. Найбільше любив говорити про театр. Усі емоції виявляв на сцені. Кращі ролі зіграв у "Наталці Полтавці", "Севастопольському вальсі", "Весіллі в Малинівці", "Запорожці за Дунаєм". Був постійним членом театральної художньої ради.

Народився Конопацький 14 січня 1918 року у Ржищеві Київської обл. Був учасником Великої Вітчизняної. 5 років працював у Вінницькому обласному театрі, режисирував у Дрогобицькому театрі. Із 1962-го до пенсії грав на сцені в Полтаві.

Мешкав із дружиною-акторкою Стелою та донькою Світланою у квартирі поряд з театром.

— Не пропускав жодної прем"єри, — каже Фарбер.

Минулої середи з Конопацьким прощалися в театрі. Його поховали на Розсошанському кладовищі поруч із могилами інших акторів.

Зараз ви читаєте новину «Василь Конопацький грав Виборного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути