Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2012 06:30

У приміських селах не дають ховати городян

У селі Ковалівка Полтавського району з початком весни сільська рада відмовилася ховати міських жителів на кладовищі. Кажуть, полтавців возять ховати в село, бо безкоштовно. В обласному центрі місце на кладовищі коштує від 600 грн до 1 тис.

— Раніше з міста до нас возили ховати полтавців на халяву, — розповідає сільський голова Ковалівки 36-річний Юрій Бублик. — Зараз якщо хтось чужий лізе, намагаємося перешкоджати. Нам не треба, щоб у селі був міський цвинтар. Назначили тутешніх жителів наглядати за кладовищем. Вони живуть поряд, тому завжди в курсі того, що там відбувається. Побачать, хтось немісцевий копає могилу — ми приїжджаємо, перевіряємо документи. Дивимося довідку про смерть, питаємо, де людина жила.

Ідуть на поступки тим, хто раніше жив у Ковалівці.

— Було, подружжя мешкало в селі. Після смерті чоловіка дружина перебралася в місто. Але хотіла бути похованою біля нього. Ми, звісно, дозволили, — продовжує.

Така ж заборона діє в приміських селах Затурино, Макухівка.

— У Затурино взагалі цікава ситуація, — говорить Юрій Бублик. — Там поряд із сільським розміщений міський цвинтар. Полтавців везуть ховати чимало. На останній сходці села місцеві вирішили дозволяти хоронити на затуринському кладовищі тільки тих людей, які живуть і прописані на території сільської ради.

Зараз ви читаєте новину «У приміських селах не дають ховати городян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути