понеділок, 25 лютого 2008 18:33

У Полтаві встановлять 40 відеокамер

Із початку року в Полтаві поставили чотири камери відеоспостереження за дорожнім рухом. Найближчим часом планують установити ще 40.

— За підтримки міського голови фірма "Поіск" придбала у Харкові камери, — розповідає Юрій Сулаєв із обласної міліції. — Їх ще не встановили через несприятливі погодні умови. Спостереження за рухом транспорту вже ведеться камерою на площі Леніна, дві стоять на Театральній площі і ще одна — на площі 1100-річчя Полтави. У Комсомольську по вулиці Строна є камера, розглядають питання щодо встановлення ще п"яти.

У Кременчуці є камери на перехрестях вул. Красіна і 40-річчя Жовтня, Першотравневій і Гагаріна, 50-річчя Жовтня та Героїв Сталінграда.

Додаткове відеоспостереження ведеться з фасадів восьми підприємств Полтави по вул. Половка, Калініна, Заводській, Жовтневій, Маршала Бірюзова і Київському шосе.

— Доки у місцях спостереження злочинів не фіксували. Як щось станеться, правоохоронці можуть вилучити відеоматеріал у тих підприємств, — зауважує Сулаєв. — Це вагома інформація для розкриття справи.

— Слідкувати за дорожнім рухом — прогрес, — додає міліціонер. — Але ефективність буде тоді, коли ці відеоматеріали будуть являтися доказовою базою в судах. Тому колегією УМВС і міністром вноситься пакет документів для коригування законодавчої бази і зміни підходу до доказової бази. Нині відео не є визначальним для доказу вини.

Цього року в Полтаві в людних місцях планують установити "тривожні" кнопки. Після їх натиснення на виклик виїжджатиме наряд міліції. Кнопки є в більшості відділень банків і залах гральних автоматів.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві встановлять 40 відеокамер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути