Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

У неділю англійської мови вчать безкоштовно

Вивчити іноземну мову в Полтаві можна на курсах у приватних мовних закладах. Місяць навчання коштує 200–700 грн залежно від віку учнів та рівня володіння мовою.

— Я студентка п"ятого курсу історичного факультету, — розповідає 21-річна Наталя Шерстюк. — Вирішила вчити німецьку мову в центрі "Лінгвістикум", бо хочу згодом втупити в аспірантуру. Вивчення іноземної в університеті нічого не дає. Краще створили б курси для бажаючих. Було б більше користі.

За місяць навчання Наталія платить 200 грн. Ходить на заняття по вівторках і п"ятницях.

Найбільше полтавців відвідують мовний центр "Лінгвістикум" та центри вивчення іноземних мов "Статус" і "Лінґва Ленд".

— Нашому центру 15 років, — говорить директор і засновник центру "Лінгвістикум" Анна Рубан, 54 роки. — Навчання триває від чотирьох місяців до трьох років. По неділях курси безкоштовні. Але це для постійних відвідувачів.

У "Лінгвістікумі", окрім англійської, вивчають німецьку, французьку, іспанську, італійську, польську, грецьку та українську мови.

— Іноземці вивчають російську, — продовжує. — У групах по 6–12 чоловік. Набір проводимо протягом року. Улітку ціни дешевші на 20–25 відсотків.

Улітку ціни дешевші на 20–25 відсотків

Після закінчення курсів видають сертифікат.

У "Статусі" потрібно пройти спеціальне тестування для визначення рівня знання мови. Зробити це можна в центрі чи на спеціальній сторінці в Інтернеті.

— Навчання проводиться у вигляді семінарів-тренінгів, — каже 29-річний психолог-методист Сергій Гайдученко. — 80 відсотків навчання приділяємо спілкуванню. Ми не вивчаємо тему й не запам"ятовуємо її. Намагаємося орієнтуватися в ній.

Дітей беруть із 10 років. У групах по шість-вісім чоловік. Термін навчання — два роки.

Зараз ви читаєте новину «У неділю англійської мови вчать безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути