Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 17:44

У Бурдюків згорів річний запас сіна для корови

15 січня о четвертій ранку Марія та Микола Бурдюки із села Засулля Лубенського району прокинулися від гуркоту у ворота. Стукала сусідка Наталія Давиденко з чоловіком. Із вікон своєї хати вони побачили, як у Бурдюків горить сінник.

— Микола вибіг у двір і взявся від жаху за голову. Сіно палало, шифер на сіннику тріщав. Сусіди під ворітьми вже з відрами стояли, — розповідає Марія Миколаївна.

Дерев"яний сінник 7х4 м розташований на задній частині двору за 12 м від хати. Там зберігалося 3 т сіна для корови на зиму. Поряд стояв сарай із поросятами, коровою та курками.

— Галя Соляник у халаті прибігла гасити. Інші сусіди підключили шланг і почали заливати вогонь, решта носили воду з колодязів. Я викликала пожежників. Вони приїхали через 30 хвилин. Якби не сусіди, вогонь перекинувся б на сарай чи хату, — розповідає господиня.

Жінка каже, що в пожежників під час гасіння не стало води. Додатково викликали бригаду насіннєобробного заводу.

— На ранок пожежники вимагали бензин у сільради. 30 літрів відвезли лубенським, а 10 — на насіннєобробний завод. Допомагали підприємці й депутати, — каже Марія Бурдюк.

Вона упевнена, що це підпал. Та хто вчинив його, не знає.

— У нас немає ворогів. Усі сусіди збіглися нам на допомогу, — крізь сльози говорить Марія Миколаївна. — Сусідка знайшла на межі городів неподалік мого двору пластикову пляшку з бензином, а по чужому городу сліди ведуть до річки.

Бурдюки показали пляшку дільничному. Нині палія розшукають.

— Шість прицепчиків мокрого сіна перевезли з двору. Воно ще й димить, — плаче господарка. — Добре, що кум Микола Якименко 200 кілограмів нам дав, а то корову нічим було б годувати.

Нині тонна сіна коштує тисячу гривень. Аби догодувати корову до весни, докуповуватимуть ще 2 т. Чекають зарплатні. Марія — оператор котельні місцевої амбулаторії, Микола — безробітний. Він 40 років пропрацював водієм автобуса.

Зараз ви читаєте новину «У Бурдюків згорів річний запас сіна для корови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути