четвер, 15 жовтня 2009 18:04

Томенко спростовує Януковича

Заступник голови Верховної Ради "бютівець" Микола Томенко нагадав, що 6 червня 2005 року була прийнята нова редакція Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів".

Тоді на розгляд Верховної Ради були винесені два альтернативні законопроекти: перший — прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко, другий — народними депутатами Бартківим із Української народної партії, Гладієм із Партії регіонів та соціалістом Мельничуком. Парламент ухвалив другий законопроект. За нього проголосували 250 народних депутатів, серед них 21 "регіонал" та майже 10 нардепів, які в наступному скликанні перейшли до Партії регіонів. Таким чином, ухвалення даного законопроекту стало можливим завдяки голосуванню в тому числі й народних депутатів із Партії регіонів.

Прийняття закону обумовлено міжнародними зобов"язаннями України, зокрема підготовкою до вступу в Світову організацію торгівлі, збільшенням вимог безпеки до продуктів харчування тваринного походження.

Одна з норм закону передбачала заборону реалізації та обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш або частин туш парнокопитних та інших копитних подвірного забою на агропродовольчих ринках. Також було законодавчо передбачено п"ятирічний період підготовки до вступу даної норми в дію.

Набуття чинності закону — це злочин відносно селян

На сьогодні, за словами Томенка, існує низка законопроектів, у тому числі проект Кабінету Міністрів, про перенесення на п"ять років терміну вступу в дію цієї норми. Він запропонував опозиції визнати, що це рішення приймали спільно і, зокрема, завдяки Партії регіонів, і дати можливість Верховній Раді проголосувати за рішення про відтермінування на п"ять років мораторію, як це передбачається пропозицією уряду. А за цей період зробити все необхідне, аби підготуватися до його вступу в дію.

Так заступник голови Верховної Ради відреагував на заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Перебуваючи в Полтаві, він заявив, що набуття чинності з 1 січня 2010 року закону "Про безпеку і якість продуктів харчування і продовольчої сировини" — це злочин влади насамперед щодо селян, для яких це єдина можливість отримати доходи і виживати.

Зараз ви читаєте новину «Томенко спростовує Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути