четвер, 06 травня 2010 18:31

Скульптура просить "Дайте хабара!"

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  На долоні гіпсової жінки лежить мальована купюра ”взяточка” і 50 справжніх копійок. Поряд на стенді написи ”Збір підписів проти корупції і хабарництва” і ”Скажи ”Ні” корупції і хабарництву в Миргороді”
На долоні гіпсової жінки лежить мальована купюра ”взяточка” і 50 справжніх копійок. Поряд на стенді написи ”Збір підписів проти корупції і хабарництва” і ”Скажи ”Ні” корупції і хабарництву в Миргороді”

Минулої п"ятниці у Миргороді неподалік центрального ринку встановили метрову скульптуру літньої жінки. На шию повісили табличку з написом "Дайте хабара!".

Поруч зі скульптурою проводять збір підписів.

— У понеділок СБУ затримала керуючого справами міськвиконкому в Миргороді — Віктора Карача, — пояснює організатор збору підписів, координатор демократичних партій та громадських організацій по Миргороду Володимир Святенчук. — Мене факт взятки обурив. Сам чотири роки був заступником міського голови. Все робилося законно. За останні два роки трьох посадовців ловили на корупції. Але все спускали на тормозах. Не хочемо, щоб цього разу все повторилося.

У п"ятницю в Миргороді базарний день. Люди зупиняються, слухають пояснення та ставлять підпис під зверненням до Януковича.

Містом ходять чутки, що після затримання в кабінеті на хабарі за вирішення земельного питання Карачу стало погано. Зараз він у лікарні. Кажуть, отримання хабара знімали на відеокамеру, яку співробітники Служби безпеки вмонтували в краватку підприємця.

Відеокамеру вмонтували в краватку

Миргородці направили звернення на адресу президента Віктора Януковича та Олександра Удовіченка, голови облдержадміністрації, із проханням узяти під особистий контроль хід розслідування справи.

Зараз ви читаєте новину «Скульптура просить "Дайте хабара!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути