четвер, 27 травня 2010 19:31

Розвіюємо міфи та чутки про "Полтавську джерельну"

Стосовно питної води "Полтавська джерельна" існують безліч міфів і чуток щодо її якості. Давайте визначимо, що з них правда, а що — ні.

Вода "Полтавська джерельна" з"явилася на ринку 15 років тому. Тепер вона є однією з найпопулярніших питних вод у Полтаві та по всій області. Останнім часом поширюють усе більше міфів щодо її походження та якості. Такі чутки розпускають, швидше за все, заздрісні конкуренти або споживачі з бурхливою фантазією.

Міф перший: "Полтавська джерельна" — вода з-під крана.

Неправда, неправда, і ще раз неправда! Щоб упевнитися в якості води, ми вирішили завітати на Полтавський завод продтоварів "Світанок" на вул. Карла Лібкнехта, 52.

— Ходімо на територію підприємства — разом пошукаємо той "кран", про який кажуть злі язики, — говорить директор заводу Владислав Галустян, почувши такий міф.

Доставляємо воду зі свердловини завглибшки 700 метрів

На завод саме заїжджає вантажівка з причепом-цистерною та написом "Питна вода".

— Це наша автоцистерна, якою щодня на завод доставляємо природну воду з артезіанської свердловини завглибшки 700 метрів, — пояснює директор і веде до лабораторії підприємства.

— Воду зі свердловини закачуємо в спеціальну автоцистерну та доставляємо на завод, — пояснює начальник лабораторії Лілія Гуленко. — Далі вода проходить вхідний контроль і подається в накопичувальні резервуари. Потім проходить механічну та ультрафіолетову фільтрацію. Після неї залишається такою, якою створила її природа, бо ми не втручаємося в хімічний склад і не змінюємо його. А смак води забезпечує наявність у ній солей і мікроелементів.

Розливається "Джерельна" на фасувально-пакувальній машині. Завод "Світанок" — підприємство з повним циклом виробництва, тому навіть ПЕТ-пляшки, в які наливають воду, видувають у власних цехах.

— Потім воду насичують двоокисом вуглецю на автоматичному сатураторі і пляшки з уже газованою водою щільно закупорюють, — продовжує Лілія Анатоліївна. — Відбувається бракераж готової продукції, після цього пляшки маркуються: на кожну наноситься етикетка, на якій вказані всі характеристики води. І лише після цього воду пакують та відправляють на склад готової продукції.

Міф другий: у воду додають речовину, так званий антибіотик, щоб вона не псувалася.

Стовідсоткова вигадка "спеціалістів", які нічого не знають про воду. Чиста вода добута з глибоких земних прошарків — "жива". І якщо не втручатися в її хімічний склад, може зберігатися незмінною рік, а то й довше. "Полтавська джерельна" проходить шлях від надр земних до розливу в пляшки в повній стерильності, у неї нічого не додають, вода зазнає найсучаснішого методу обробки — озонування, потрапляє до споживача такою, якою створила її природа.

Зараз ви читаєте новину «Розвіюємо міфи та чутки про "Полтавську джерельну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути