Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 18:32

Продажем косметики заробляють до 30 тисяч гривень за три тижні

22-річна бухгалтерка з Полтави Марина Полив"яна працює консультантом косметики "Оріфлейм". Займається цим заради підробітку. На своїй основній роботі заробляє тисячу гривень.

— Мене ще в десятому класі однокласниця підписала в "Оріфлейм". Працювати там доволі цікаво, — зауважує Марина. — У місяць гривень двісті заробляю. Майже все витрачаю на нову косметику для себе. 40 відсотків із каталогу беру собі, а 60 іде на продаж.

За кожен товар Марина отримує 23% знижки. Клієнтам продає за повну ціну, а решту забирає собі. Підписувати нових консультантів не збирається:

— Працюю більше для свого задоволення. Косметика мені подобається — недорога та якісна. Раніше підімною було чотири особи. Та два місяці я взагалі не робила замовлень і вибула. Тому довелося знову зареєструватися і починати з нуля.

Вчителька з райцентру Диканька 24-річна Інна Халоджі два роки розповсюджує кисневу косметику "Фаберлік":

— Після п"ятого курсу педуніверситету безкоштовно за акцією підписалася. Я несерйозно цим займаюся, більше для свого задоволення. — На місяць купую три каталоги по 2,5 гривні. Цього вистачає для моїх клієнтів. Пропоную косметику в основному своїм знайомим, до незнайомців не пристаю. Ці люди знають продукцію і вже їй довіряють. Скільки заробляю на місяць, складно сказати. Інколи за цей період буває всього п"ять замовлень, а інколи 10–30. Із тисячі гривень 100–150 гривень прибутку набирається.

За місяць Інна раз-двічі їздить у Полтаву за товаром.

Два місяці не робила замовлень і вибула

Нещодавно підписала двох знайомих, але будувати власний бізнес на косметиці Халоджі доки не планує.


— Роздрібною торгівлею товару багато не заробиш, — запевняє полтавець 26-річний Антон, прізвища просить не називати. Він нещодавно почав працювати менеджером у фірмі "Оріфлейм". — Щоб заробити на особистих продажах тисячу, треба самому продати продукції аж на три тисячі гривень за три тижні (стільки часу діє каталог продукції).

Антон починав роботу з продажу косметики за каталогом. Заробляв по 100–200 грн за місяць:

— Робота прибуткова, якщо займатися нею як менеджер і залучати нових клієнтів. У Полтаві люди отримують від чотирьох до шести тисяч доларів за три тижні. Твій прибуток залежить від того, скільки людей за твоєю рекомендацією купили продукції в "Оріфлеймі". Я отримую 12 відсотків від купленого ними. Чим більше людей входить в "Оріфлейм", тим більше ти заробляєш.

Свій товар подібні фірми розповсюджують через власних консультантів. Магазинів не відкривають і не рекламують товар. Консультанти продають його за каталогами.

— Це впливає на вартість продукту. Якщо ще включити вартість оренди, реклами, доставки продукція коштуватиме втричі дорожче, — пояснює Антон.

Раніше чоловік працював рекламним агентом. Косметику розповсюджував у вільний час. Нещодавно покинув роботу, аби займатися мережевим маркетингом:

— В основному зустрічаюся з різними людьми, розповідаю, як можна заробити в компанії. Із десяти осіб працювати погоджується один. Люди на це йдуть неохоче, бо в багатьох був негативний досвід. Є й тепер багато компаній, які під виглядом прямих продажів і мережевого маркетингу пропонують чисті фінансові піраміди.

За рекомендацією Антона в фірмі працює більше як 20 осіб. За три тижні він отримує 700 грн:

— Тут нема обмежень у заробітку, все йде по наростаючій. Цей вид діяльності для мене цікавий, бо дає можливість організувати свій бізнес без стартових вкладень. — Цим він відрізняється від традиційного. Із попередньої роботи пішов, бо там обмежені доходи. Втілити свої плани у життя, такі, як квартира, машина, працюючи на когось, неможливо. Якщо купувати житло, то одразу готівкою або за незначний кредит. А кабала на 20 років нецікава. Ти не поміняєш враз роботу, бо платиш позику.

Зараз ви читаєте новину «Продажем косметики заробляють до 30 тисяч гривень за три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути