Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2010 16:22

Продавщиць пиріжків штрафують щомісяця

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Торговці пиріжками на станції Гребінка чекають електричку з Києва. За кілька хвилин пероном пройде міліцейський патруль і продавщиці втечуть із сумками
Торговці пиріжками на станції Гребінка чекають електричку з Києва. За кілька хвилин пероном пройде міліцейський патруль і продавщиці втечуть із сумками

На залізничній станції Гребінка міліціонери почали штрафувати торговців пиріжками та іншим товаром. Через суд стягують до 50 грн.

На пероні на лаві сидять у ряд п"ятеро продавщиць. Перед кожною торба з пиріжками. Жодна спілкуватися не хоче. Кілька відходять убік. Аби розговорити, купую в кожної пиріжків на 50 грн.

— У всіх нас діти-студенти, — говорить торговка в куртці та фартуху. Просить відступити подалі. Озирається. — Навчання ох яке дороге. Дитину треба піднімати. У кожної з нас є санітарна книжка. Ми не проти щомісяця штрафи платити. Тільки б не забороняли працювати.

Під"їжджає електричка. Із вагонів виходять пасажири, стають у чергу по пиріжки. Один коштує 3 грн.

— Печемо штук по 10 різного виду, — розказує продавщиця. — Вивозимо від двох до чотирьох видів, щоби покупець мав із чого вибирати. Не було такого, щоб якась із нас із пиріжками додому верталася.

Між собою торговки домовилися — хто до яких потягів та коли виходить. Смажені пиріжки беруть переважно пасажири електричок. Продають на пероні й другі страви. Їх купують ті, хто їде далеко.

Між собою домовилися — хто до яких потягів та коли виходить

Пероном ідуть двоє міліціонерів. Торговки, здаля побачивши патруль, перемовляються.

— Зараз прийде начальство, — говорить одна. — Треба хутко збиратися.

Починають швидко пакувати пиріжки в сумки. Підхоплюють їх та тікають із перону. Правоохоронці мовчки проходять повз місце, де щойно сиділи продавщиці.

Ті нарікають, що через наряди міліції вдається поторгувати лише 3–5 год. на день.

В електричках торгують морозивом, цукерками, кукурудзяними паличками, насінням, газованою водою, пивом, рушниками, шкарпетками, кришками для банок, прищіпками. У вихідні вагонами ходять ті, хто заробляє на життя співом та грою на гітарі чи гармошці.

За торгівлю з рук у невстановлених місцях передбачено штраф від 102 до 255 грн. 17 грн можуть стягнути з тих, хто торгує речами власного виробництва. Розмір штрафу визначає суд.

— Наші працівники супроводжують пасажирські поїзди й електрички, — розповідає начальник лінійного відділення міліції на станції Гребінка Олександр Горбань. — Такого, щоб у потягах продавали, в нас немає. До Прилук інколи можуть трапитися торговці. Розумію, що продають ті, кому нема за що жити. Відразу не штрафуємо. Для когось попередження достатньо. Якщо в людини скрута, не можна її двічі карати.

Зараз ви читаєте новину «Продавщиць пиріжків штрафують щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути