Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2013 06:45

"Поставили вишку і давай кабана отстрілювати"

19 лютого біля приміщення Миргородської районної ради зібралися більш як сотня членів місцевого товариства мисливців та рибалок. Протестували проти передачі частини орендованих ними мисливських угідь у інші райони. Землю площею біля 80 тис. га в оренду Миргородському товариству мисливців та рибалок дали на 10 років. Термін оренди закінчився 19 лютого.

Біля входу у приміщення голосно обурюються чоловіки в камуфляжі.

— Тільки шо, накладають лапу то на завод, то на землю, — каже чорнявий високий мисливець. — Он у Великобагачанському районі подрібнили товариство. Здєлали закриту зону. Рядовому охотніку туда зась. Поставили вишку і давай кабана отстрілювати.

У Миргородському товаристві близько 700 мисливців.

— Для нас полювання — це отдушина. Віддати хочуть ті угіддя, де найбільше звіра. Кабан чи косуля в полі ж не житимуть, — підтримує тутешній Віктор Педорич. — Торік на день народження брата не пішов. Сказав: "Вибач, але пропустити відкриття сезону охоти не можу".

На частину орендованих Миргородським товариством угідь претендує громадська організація "Романівка" із Полтави та Шишацьке районне товариство мисливців і рибалок "Фазан". Хочуть отримати ліси на території Савинцівської, Великообухівської та Солонцівської сільських рад загальною площею понад 8 тис. га. Це найбільші заліснені масиви району.

— Нічиї інтереси не лобіюємо. З наданих документів видно, що "Романівка" — не якесь підставне товариство, а серйозна організація. Вони запропонували свій план розвитку угідь, на які претендують. Вважаю, це добре, коли буде здорова конкуренція, — говорить голова Миргородської райради Наталія Дудник.

На сесії райради не вистачило одного голосу для прийняття рішення про передачу угідь. Питання оренди планують вивчити додатково.

Зараз ви читаєте новину «"Поставили вишку і давай кабана отстрілювати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути