Ексклюзиви
Четвер, 19 лютого 2009 19:51

Пошесть на хлібопічки

 

Братовій тещі подарували електричну хлібопіч за 900 грн. Туди слід засипати інгредієнти, й вона сама за 4 год. усе перемішає й випече одну буханку вагою до 1,2 кг. Нині масово почали купувати такі пічки, бо ж домашня хлібина обходиться вдвічі дешевше від магазинної. Натомість у супермаркетах зникає борошно. Кажуть, воно дорожчатиме і тому його притримують. Хлібопекарі заявляють, що невдовзі піднімуть ціни на свою продукцію на третину.

У 1990-х, також у кризу, моя мама сама випікала білий хліб. Тато по знайомству придбав потрійну форму для випічки буханки-"кирпичика". Для тіста треба по одній столовій ложці солі й цукру, 30 г дріжджів, 2,5–3 кг борошна і 1,5 л теплої води. Замість води можна взяти сироватку чи молоко. Тісто має півгодини підійти. У духовці випікати 50 хв. Виходить 3 білі однокілограмові буханки.

Українець щомісяця з"їдає 17 буханок

Зазвичай хліб мама випікала ввечері. Саме в той час електрики задля економії відключали світло. Тож на кухні горіла свічка. Це додавало процесу якоїсь таємничості. Нині батьки хочуть закупити борошна, щоб випікати хліб.

За статистикою, українець щомісяця у середньому з"їдає 10,3 кг хліба. Це 17 буханок білого пшеничного.

Зараз ви читаєте новину «Пошесть на хлібопічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 755
Голосування Чому "Динамо" вилетіло з Ліги чемпіонів?
  • 1) слабкий тренер
  • 2) Суркіси - вчорашній день футболу
  • 3) нефарт
Переглянути
Погода