пʼятниця, 13 червня 2008 17:35

Полуниця стала дешевшою на п"ять гривень

Полуницю на Центральному ринку в Полтаві продають по 12–18 грн/кг. Вартість за останні два тижні знизилася на 5 грн. У розпал ягідного сезону полуниця суттєво не дешевшає. Торік вона коштувала 6 грн/кг.

У Котельві на селищному ринку продають полуницю, вирощену на місцевих присадибних ділянках. У сільських продавців на базарі своя мірка — літрова банка чи відро.

За літровий об"єм, у якому 700–800 г ягід, просять 6–7 грн. У неділю, коли на ринку більше продавців полуниці, ціну знижують до 5.

Пенсіонерка 75-річна Раїса Литвиненко торгує ягодами на ринку в Котельві зранку. Привезла на продаж два ящики полуниць. Продала шість літрових банок. Ще половина зосталася.

— Я торгую, син вирощує, — каже жінка. — Але казав, що наступного року, мабуть, кине цим займатися. Бо невигідне то діло: труда треба багато вкладати, а продаєш за копійки.

Покупець Тетяна Вонярха, 40 років, сподівається, що за кілька днів полуниця подешевшає.

— Чекатиму, доки ціна ще трохи впаде. Бо жалко 50–60 гривень за відро віддавати. Кілька відер хочу купити. Дітям на зиму варення і компоту зварити, — жінка тримає на руках 8-місячного сина Дениса. У Тетяни шестеро дітей.

Зараз ви читаєте новину «Полуниця стала дешевшою на п"ять гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути