вівторок, 02 жовтня 2007 07:01

Полтавських богатирів перемогли харківські

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Віктор Юрченко тягне п’ятитонну вантажівку ”тата”. Він приїхав із Черкас, щоб узяти участь у показових виступах богатирів
Віктор Юрченко тягне п’ятитонну вантажівку ”тата”. Він приїхав із Черкас, щоб узяти участь у показових виступах богатирів

Близько чотирьох тисяч глядачів прийшли подивитися змагання команд силачів Полтави й Харкова, що проходили на стадіоні "Ворскла" в обласному центрі. На Богатирські ігри запросили трикратних чемпіонів світу, заслужених майстрів спорту і кавалерів ордена "За заслуги перед батьківщиною" Михайла Старова, Олександра Пеканова і Віктора Юрченка.

Перед початком учасники розминаються. Полтавський атлет 25-річний Дмитро Дашевський тримає за руку 25-річну дружину Оксану. 8-місячну доньку Софію залишив із тещею.

— Оксана — інструктор з аеробіки. Завжди мене підтримує. До весілля зустрічалися два роки, — розповідає чоловік і пропонує дружині сісти на лавку. Біжить до спортсменів.

У кожній команді — чотири гравці. Вони піднімають 250-кілограмову колоду, легковик "ланос", переносять залізні ваги, валізи та каміння вагою до 150 кг, возять візком 700-кілограмові шини та перетягують канат.

Після піднімання колоди Віктор Юрченко підходить до металевого снаряду. На нього стають четверо дівчат. Піднявши, чоловік прокручує їх колом. Дівчата тримаються одна за одну й пищать. На снаряд сідають іще дві. Між виступами команд Пеканов носить студенток на коромислі. За ним Юрченко 20 м тягне 5-тонну вантажівку "тата".

У всіх видах змагань полтавські богатирі програли кремезнішим харків"янам.

— Після змагань у богатирів завжди болять м"язи. У кожного по-різному. Та це гра. Буває, вони по п"ять днів грають, і нічого, — каже організатор змагань у Полтаві 27-річний Володимир Вовченко. Він — майстер спорту з пауерліфтингу — піднімання важких предметів.

— С 12 лет занимаюсь спортом, — каже російською капітан команди з Харкова віце-богатир України 31-річний Роман Новік. Позує перед фотокамерою. Від вправ у нього трясуться м"язи рук та ніг.

Зараз ви читаєте новину «Полтавських богатирів перемогли харківські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути