Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2007 07:06

Підприємствам бракує робітників

У переліку вакансій обласного центру зайнятості найбільше пропозицій для газоелектрозварювальників. Їх майже тисяча. На другому місці — електромонтери, токарі, швачки. Із висококваліфікованих працівників найбільше вакансій геологів, програмістів та лікарів.

— Середня зарплата зварювальників від однієї тисячі гривень. Їх найбільше потребують міста з великими підприємствами. У Кременчуці просять на сталеливарний та вагонобудівний заводи, у Полтаві — на "Хіммаш" та турбомеханічний заводи. Майже всім районам області не вистачає лікарів та медсестер, — розповідає 42-річна Галина Поліцкова з обласного центру зайнятості.

Полтаві бракує швачок, двірників та продавців. Найбільший попит на останніх — 76 вакансій. А також на швачок — 68 вакансій. Їхня зарплата коливається від 460 до 1,1 тис. грн. Двірники отримують до 700 грн.

— Багато людей просто не хочуть працювати. Їм подобається жити на допомогу по безробіттю. Для цього треба просто стати на облік. Отак приходять — і з порогу: "Де тут стать?". А про вакансії й не запитують, — обурюється 47-річна Наталія Сердюк з Полтавського міського центру зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Підприємствам бракує робітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути