вівторок, 17 червня 2008 17:18

Пелагея Смілик торік святкувала золоте весілля

12 червня в селі Воронинці Оржицького району померла корінна жителька Пелагея Смілик, 81 рік.

— Хороша була жінка, добра, ні з ким не лаялася, — розповідає секретар Воронинцівської сільради Тамара Рева. — Усе життя працювала на землі, тримала господарство, допомагала онукам. Зараз у них господарство невелике, а раніше тримали птицю, корову, свиней.

Пелагея Смілик народилася 16 травня 1927-го у Воронинцях. Працювала в місцевому колгоспі ім. Кірова в рільничій ланці. Вирощувала цукрові буряки, кукурудзу.

— На початку війни, коли їй було років 15, Пелагею забрали в полон до Німеччини, — говорить Рева. — Вона стільки разів переховувалася, тікала, але її все одно знайшли й вивезли. Була там близько чотирьох років. Повернулася після визволення радянськими військами. Тоді багато жінок із нашого села забирали.

Смілик жила з чоловіком Миколою та сестрою Ганною. Микола Іларіонович працював на різних роботах у колгоспі. У них двоє дітей: Любов та Анатолій, онуки, правнук. Донька живе неподалік. Працює зі своїм чоловіком у сільському господарстві. Син живе в Києві. Торік 21 вересня на день села їх вітав із золотим весіллям сільський голова.

— У вільний час вона вишивала рушники, картини. Зображувала на них лебедів, квіти, дівчат, — згадує секретар.

Зараз ви читаєте новину «Пелагея Смілик торік святкувала золоте весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути