четвер, 31 липня 2008 18:31

Не слід бити доньку після першого сексу

Прошу поради у психологів: що робити, якщо наша 13-річна донька не ночувала вдома. Її подруга каже, що вона займалася сексом із хлопцем. Ми довго шукали дочку. Коли знайшли, сказала, що ночувала в подруги.

Н. Могильна, м. Полтава


— Чого точно не треба робити, так це погрожувати доньці, бити й наказувати, ставити на неї одразу тавро повії і поганого дівчиська, — радить приватний психолог із Полтави, голова Обласної спілки психотерапевтів Кіра Сєдих, 43 роки. — З"ясування обставин і стосунків у цій ситуації може більш пагубно вплинути на дівчину, ніж причина її зникнення. Важливо показати доньці, що батьки піклуються про неї, турбуються про її життя та здоров"я, приймуть її, щоб не сталося. Бо в іншому випадку вона почне шукати прихистку деінде. Можливо, дитина потребуватиме часу, щоб відкритися. Треба почекати. Мовляв: "Ти можеш розповісти про те, що із тобою сталося, в будь-який момент, коли ти цього захочеш. Ми готові тобі допомогти. Просто переживаємо, чи не трапилося із тобою якогось нещастя". Бажано повести її до психолога й гінеколога. Якщо вона справді була із чоловіком, то страшно не те, що в 13 років. Важливо, щоб без насилля, венеричних захворювань, щоб не завагітніла. Це уже трапилося. Може, все було добре й гарно. Так, раніше, ніж хотілося б батькам. Але якщо донька думатиме, що вчинила якийсь жах, то це виллється у серйозні проблеми в майбутньому. З одного боку, про це всі говорять, маса фільмів і передач по телевізору насичена сексуальною тематикою. А з другого — це щось погане й недозволене. Виходить, повний хаос у психіці дитини.

— Відлупцювати б її лозинякою добряче. Ото й буде урок, — коментує 66-річна пенсіонерка Ганна Вакуленко зі селища Котельва. — Надивляться того безстидства по телевізору — й туди ж. А як дитину в пелені принесе, що тоді тим батькам робити?

Зараз ви читаєте новину «Не слід бити доньку після першого сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути