четвер, 10 липня 2008 15:32

На кущі вирізали обличчя Тараса Шевченка

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Жителька Маріуполя Донецької області Тетяна Екзархо з дітьми, 3-річним Станіславом та 15-річною Людмилою, фотографуються біля зеленого портрета Шевченка
Жителька Маріуполя Донецької області Тетяна Екзархо з дітьми, 3-річним Станіславом та 15-річною Людмилою, фотографуються біля зеленого портрета Шевченка

Біля адмінкорпусу курорту "Миргород" поруч із їдальнею посадили кущ, на якому вирізали обличчя письменника Тараса Шевченка. Зображення Кобзаря поливають, підрізають скроні, вуса, очі, рот. За день біля зеленої картини фотографується до півсотні місцевих жителів і туристів. Портрет залишатиметься зеленим до морозів.

— Вигадали створити цю картину торік. Зелені скульптури, портрети зараз у великій моді, — пояснює художник по озелененню курорту "Миргород" Атта Шевченко, 67 років.

Для портрету зробили короб 2 на 1,5 м. Висота стінок — 15 см. Дно короба встелили мохом. Він добре вбирає вологу. Натягнули сітку. Зверху все обмазали глиною товщиною до 10 см.

Для портрета брали гілки багаторічних рослин. Цвяхами в глині робили дірки. Потім у них встромляли черешки рослин.

Зелений портрет робили 12 людей. Працювали два дні. Лице Шевченка садила 45-річна Катерина Полив"яна. Картину поставили під невеличким кутом на підставку. Від бруківки проклали стежку з кругляків дуба.

Часто діти смикають портрет за вуса та ніс.

— Це незвичайно. Раніше не зустрічала живих картин із рослин. На курорті я більше тижня. Помітила цей портрет ще в перший день приїзду. А зараз ходжу й ним милуюся, — розповідає 35-річна вчителька з Маріуполя Донецької області Тетяна Екзархо.

На зиму зелений портрет укриють гілками ялини, а потім плівкою. У такому вигляді він зимуватиме до весни.

Зараз ви читаєте новину «На кущі вирізали обличчя Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути